Секс: як впливає на організм відмова від інтиму

Секс: як впливає на організм відмова від інтиму
Поширити в соціальних мережах:

Чи правда, що тривале утримання або відмова від сексу негативно позначаються на здоров'ї? – це питання хвилює багатьох. Сьогодні ми розповімо про наслідки відмови від інтимного життя.

Як у жінок, так і у чоловіків бувають періоди, коли сексу не хочеться навіть з коханою людиною: втома, стрес – все це, на жаль, неминучі супутники життя в сучасних умовах. Але от якщо відмова від інтимної близькості стає частою, і одні і ті ж її причини виявляються постійно – це вже привід для занепокоєння.

Гола правда: ерогенні точки жінки, про які не здогадуються чоловіки 

Чому? Секс – невід’ємна частина людської природи (хоча є група людей, переконаних, що секс людям не потрібен). Повна відмова від інтиму неминуче вдарить по вашому організму.

Що буде, якщо не займатися сексом?

  • Гормональний збій.

Під час сексу в організмі виробляються необхідні для гарного самопочуття гормони – ендорфіни. Без них і чоловіки, і жінки впадають в депресії, стають більш агресивними та напруженими. З'являється зайва вага. Через гормональний дисбаланс погіршується зовнішній вигляд шкіри і волосся, з'являються зморшки і прищі. Через нестачу колагену (секс стимулює його вироблення) шкіра старіє раніше, втрачає пружність і еластичність.

  • Проблеми із психікою.

Енергія, яка не може вивільнитися під час сексу, негативно впливає на наш мозок. Емоційний фон стає нестійким. За статистикою близько 80% неврозів відбувається через нерегулярне статеве життя. Надлишок гормонів негативно відображається і на чоловічій психіці, можуть з'явитися нав'язливі ідеї, різні манії, роздвоєння особистості.

20 неймовірних фактів про секс 

Люди, у яких відсутнє статеве життя, схильні до заниження самооцінки. Вони відчувають себе несексуальними і непривабливими, тим самим ще сильніше відштовхуючи від себе потенційних партнерів.

  • Чоловічі проблеми.

Порушення ерекції, передчасна еякуляція, ризик розвитку простатиту. Чим старше чоловік, тим більше небезпек приховує в собі тривале утримання. Більше того, зрілому чоловікові для того, щоб повернутися в форму знадобиться більше часу, а можливо і допомога кваліфікованого сексопатолога.

Також для чоловіків відмова від сексу може призвести до розвитку простатиту аж до онкології.

  • Слабкий імунітет.

Часті хвороби – наслідок сексуальної стриманості. За статистикою, у тих, хто веде регулярне статеве життя, імунітет на 30% сильніше. Вся справа в тому, що під час занять сексом організм насичується киснем, тому всі органи і системи функціонують нормально, виконуючи захисні функції. У питанні формування імунітету статеве життя носить дуже важливий характер, так як секс стабілізує артеріальний тиск, підтримує тонус кровоносних судин, є відмінною профілактикою інсультів і інфарктів.

  • Гінекологічні захворювання.

Одне з найсерйозніших наслідків утримання для жіночого організму. Їх причина криється в тому, що при виникненні сексуального збудження кров приливає до статевих органів, а в разі, якщо статевого акту не відбувається, то вона застоюється в малому тазу. Наслідки – різні аднексити, мастопатія та інші гінекологічні захворювання. Крім того, часто у жінок через відсутність сексу бувають хворобливі менструації, і впоратися з больовими відчуттями не допомагають ніякі ліки.

Рейтинг хвороб, які лікує секс 

  • Живчики стають повільнішими.

Відомо, що в результаті тривалої відсутності статевих контактів, рухливість сперматозоїдів знижується і, незважаючи на накопичений обсяг сперми, можливість зачаття дитини стрімко наближається до нуля.

  • Безсоння.

Порушення сну – одне з найчастіших проявів депресії, стресу або просто брак позитивних відчуттів. Секс допомагає впоратися з безсонням. Адже це досить серйозне фізичне навантаження, а відчуття втоми як ніщо інше здатне "приманювати" міцний сон. Поряд із навантаженням секс провокує максимальне розслаблення – що найголовніше, навіть розумове. 

Сексуальна енергія є однією з найпотужніших енергій людини, частота статевого життя справа суто індивідуальна. Довіртеся організму, орієнтуйтеся на його потреби і ні в якому разі не перетворюйте статеве життя в якусь обов'язкову процедуру «для здоров'я».

Читайте також:

Топ-10 міфів про секс 

Топ травм, які отримують під час сексу 

6 помилок, які позбавлять вас сексу 

Покажи секс і виграй приз: навіжені змагання Air Sex 

Секс рятує психологічне та фізичне здоров'я людини 

Рейтинг найдивовижніших секс-іграшок 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше