Актриса Ірина Мак: «Не думала, що зйомки «Я – Надії» розпочнуться раніше, аніж закінчиться війна»

Я - Надія
Актриса Ірина Мак: «Не думала, що зйомки «Я – Надії» розпочнуться раніше, аніж закінчиться війна»
Поширити в соціальних мережах:

«Я – Надія» – перші зйомки серіалу в Україні під час війни…

24 лютого о 19:30 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра чотирисерійної воєнної драми «Я – Надія» про незламних і відважних медиків екстреної допомоги, які під час повномасштабного вторгнення росії в Україну залишилися відданими своїй професії і продовжили рятувати людські життя.  

Одну з головних ролей воєнної драми зіграла відома актриса Ірина Мак, яка відверто розповіла журналістам 24 каналу про 12-годинні зйомки з повітряними тривогами, її героїню та російські наративи у кіноіндустрії

«Я – Надія» – перші зйомки серіалу в Україні. Він розповідає про перші місяці цієї війни, зокрема лютий – березень, про долі людей, про жах, який довелося пережити кожному з нас. Ірина Мак зіграла у проєкті роль матері, що має прототип єдиної жінки в Україні, яка є водієм швидкої допомоги.

Запрошення у проєкт для Ірини Мак стало справжньою несподіванкою, адже актриса не думала, що зйомки «Я – Надії» розпочнуться раніше, аніж закінчиться війна. Її робочий день тривав 12, а то й 14 годин. Як зазначила актриса, у неї були ненайскладніші зйомки, морально і фізично було важче її колегам – знімали в дощ та холод дуже стресові епізоди – прильоти та історії з пораненими.

Зйомки серіалу «Я – Надія», в якому ви зіграли одну з головних ролей, завершилися місяць тому. Що для вас означає цей проєкт?

По-перше, це робота, яка дає можливість розповісти історію, натхненну життям реальної людини – 22-річної фельдшерки, яка на початку повномасштабного вторгнення працювала в Харкові. Це серіал про перші місяці цієї війни, про долі людей, про жах, який довелося пережити кожному з нас.

Ну і звісно, це задоволення бути на знімальному майданчику... Здавалося, зйомки розпочнуться не раніше ніж за рік після того, як закінчиться війна. Тому запрошення у проєкт стало для мене приємною несподіванкою.

Пам’ятаєте, як вам запропонували знятися у серіалі?

Мені зателефонували, ми домовилися, що я прочитаю матеріал і зроблю самопроби. Пройшло небагато часу і відбулись парні проби, після яких стало відомо, що мене затвердили. На той час я лікувала своє зламане плече, воно було ще неробоче (Сміється). Але я погодилася на участь, бо робота – це те, що відволікає, змушує бути у формі.

Розкажіть більше про вашу персонажку, її внутрішній світ та риси характеру.

У мене роль мами головної героїні. Наскільки я знаю, вона має прототип. Я з нею не знайома, але продюсери сказали, що це єдина жінка в Україні, яка є водієм швидкої допомоги. До того ж вона – мама тієї самої дівчини, історія якої підштовхнула авторів до написання сценарію.

Моя героїня звичайна і водночас незвичайна жінка. Вона ніжна, любляча мати, але в екстремальних ситуаціях може бути жорсткою. Знає, що робити й бере все у свої руки.

У багатьох сценах ви – в машині «швидкої», а в житті кермувати вмієте чи доводилося вчитися?

Шкода, але кермувати я не вмію. Якби ще був автомат, можна було спробувати. Але в нас були реальні карети «швидкої» – на механіці, а ця машина досить важка у керуванні. Тому у сценах на вулиці мене заміняв наш адміністратор Рустам. Коли потрібно було їхати швидко, виїжджати, розганятися, це робив мій прекрасний дублер в перуці (Сміється). Сцени за кермом, де необхідно було проговорювати текст, знімали зі мною у «кубі» («Куб» – лед-екрани у формі куба, на які виводяться попередньо створені віртуальні декорації).

Більше про зйомки серіалу, про професію та російські наративи у кіноіндустрії читай у повному інтерв’ю Ірини Мак на сайті 24 каналу.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше