У шість років вона ховалася від німецьких фашистів, а у 83 – від російських: як історія незламної пенсіонерки з Київщини надихнула мільйони українців

Загублений світ
У шість років вона ховалася від німецьких фашистів, а у 83 – від російських: як історія незламної пенсіонерки з Київщини надихнула мільйони українців
Поширити в соціальних мережах:

Під час російських обстрілів бабуся була вимушена ховатися у столітній шафі…

Село Горенка, що на Київщині, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну було мішенню для ворожих градів. 80% будівель там зруйновано. Серед них і літня кухня 83-річної Віри Пилипівни. Під час минулорічних російських обстрілів бабуся, яка у шість років з мамою ховалася від німецьких фашистів, цього разу була вимушена ховатися від російських загарбників у столітній шафі.

Через велику небезпеку родина пенсіонерки евакуювалася з рідного селища. Єдине про, що мріяла тоді Віри Пилипівна – це повернутися додому і молила Бога, аби окупанти не зруйнували її стареньку піч, де вона готувала їсти і завжди пекла щось смачненьке для своєї родини і односельців. І як же ж раділа старенька, коли, повернувшись додому, виявила, що її цегляна помічниця вціліла, у той час як літня кухня, де і стояла піч, була повністю зруйнована російським снарядом.

Не звертаючи уваги на свій поважний вік, 83-річна Віра Пилипівна самотужки відремонтувала піч і вже на Пасху пригощала усіх охочих смачними пасками, які сама ж і випікала.

«Роздала людям, бо ні у кого не було у чому випікати. Електрики на стовпах працювали, я і їм дала», - згадує оптимістична бабуся Віра Пилипівни та додає, що ніколи не варто падати духом.

«Така поведінка українців говорить про те, що нашу націю знищити неможливо», - впевнена донька Віри Пилипівни Тетяна.  

Добро, що українська пенсіонерка дарує людям, повернулося їй сторицею. Що небайдужі люд для неї зробили – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше