Хочете поласувати смачненьким і відчути національний колорит країн Європи? Скуштуйте кожну із страв нашого рейтингу і ви точно будете задоволені.
Попереджаємо одразу, матеріал викликає бажання перекусити!
Україна, Київ: Київська Перепічка
А ви що думали? Так, ми вважаємо, що наша рідна Перепічка заслуговує бути №1 у рейтингу! Вуличний солодкий хот-дог, що продається поруч з головною вулицею Хрещатиком – справжня родзинка вуличної їжі Європи. Не бійтеся черг і смакуйте на здоров’я.
Польща і Словаччина: осципек
Оштьєпок або осципек (словацькою Oštiepok, польскою oscypek) – це традиційний копчений гірський овечий сир з Татр, популярний в Словаччині і Польщі. Сир тримають в солоній воді і коптять 12 днів. Часто його поливають журавлинним джемом.
Модні страви, які не побачиш на домашніх кухнях
Австрія: Босна
Яскрава, гостра та ситна страва. Босна складається з німецьких сосисок, цибулі, каррі, гірчиці або кетчупу. Їх існує кілька видів:
Кафка: замість сосиски братвурст використовується кезекрайнер;
Чортова Босна: в соус додаються шматочки свіжого чилі;
Часникова Босна: замість звичайного соусу з гірчиці використовується часниковий соус;
Сирна Босна: з додаванням розплавленого сиру;
Ягуар: обсмажена свиняча ковбаса і маринована цибуля кладеться в підсмажену булочку, зверху все посипається сумішшю з пряних і гострих спецій і обмазується пікантним соусом. Цей вид особливо популярний в Аугсбурзі.
Глутамат натрію: шкідливо чи ні?
Чехія: Трдельник
ТРДЛО воно і в Чехії трдло. Ця смакота має вигляд великої труби, солодка нескінченна стрічка солодкого тіста. Зверху може посипатися цукровою пудрою, корицею, поливатися шоколадом.
Кіпр: Сувлаки
Невеликі шашлики на дерев'яних шпажках. Зазвичай для приготування сувлаки використовують свинину, рідше баранину і куряче м'ясо або рибу. Чудово підходять до картоплі фрі або загорненими в піту з томатами і цибулею. Греки люблять вживати їх з лимоном.
Катерина Нестеренко знає, як харчуються справжні сицилійці
Португалія: Франсезінья
Дуже популярна і проста страва. Назву якої можна перекласти "маленька французька жіночка". Насправді – це бутерброд. Між двома шматочками хліба розміщуються тонко нарізані свіжа сосиска, шинка і шматочки м'яса, як правило, яловичини. Зверху все це покривається розплавленим сиром і подається з пікантним соусом і картоплею фрі.
Угорщина: Колбіце
Kolbice – угорські сосиски в свіжому хлібному конусі зі смаженою цибулею, кислою капустою, сиром, гірчицею і кетчупом
Що їли у середньовічній Європі
Греція: Гирос
Традиційна грецька закуска, подібна до турецького Донера або арабської шаурми. Різниця в тому, що в гірос з м'ясом і соусом кладуть картоплю фрі.