Рейтинг найсмачнішої вуличної їжі Європи

Рейтинг найсмачнішої вуличної їжі Європи
Поширити в соціальних мережах:

Хочете поласувати смачненьким і відчути національний колорит країн Європи? Скуштуйте кожну із страв нашого рейтингу і ви точно будете задоволені.

Попереджаємо одразу, матеріал викликає бажання перекусити!

Україна, Київ: Київська Перепічка

А ви що думали? Так, ми вважаємо, що наша рідна Перепічка заслуговує бути №1 у рейтингу! Вуличний солодкий хот-дог, що продається поруч з головною вулицею Хрещатиком – справжня родзинка вуличної їжі Європи. Не бійтеся черг і смакуйте на здоров’я.


Польща і Словаччина: осципек

Оштьєпок або осципек (словацькою Oštiepok, польскою oscypek) – це традиційний копчений гірський овечий сир з Татр, популярний в Словаччині і Польщі. Сир тримають в солоній воді і коптять 12 днів. Часто його поливають журавлинним джемом.

Модні страви, які не побачиш на домашніх кухнях 

Австрія: Босна

Яскрава, гостра та ситна страва. Босна складається з німецьких сосисок, цибулі, каррі, гірчиці або кетчупу. Їх існує кілька видів:

Кафка: замість сосиски братвурст використовується кезекрайнер;

Чортова Босна: в соус додаються шматочки свіжого чилі;

Часникова Босна: замість звичайного соусу з гірчиці використовується часниковий соус;

Сирна Босна: з додаванням розплавленого сиру;

Ягуар: обсмажена свиняча ковбаса і маринована цибуля кладеться в підсмажену булочку, зверху все посипається сумішшю з пряних і гострих спецій і обмазується пікантним соусом. Цей вид особливо популярний в Аугсбурзі.

Глутамат натрію: шкідливо чи ні? 

Чехія: Трдельник

ТРДЛО воно і в Чехії трдло. Ця смакота має вигляд великої труби, солодка нескінченна стрічка солодкого тіста. Зверху може посипатися цукровою пудрою, корицею, поливатися шоколадом.


Кіпр: Сувлаки

Невеликі шашлики на дерев'яних шпажках. Зазвичай для приготування сувлаки використовують свинину, рідше баранину і куряче м'ясо або рибу. Чудово підходять до картоплі фрі або загорненими в піту з томатами і цибулею. Греки люблять вживати їх з лимоном.

Катерина Нестеренко знає, як харчуються справжні сицилійці 

Португалія: Франсезінья

Дуже популярна і проста страва. Назву якої можна перекласти "маленька французька жіночка". Насправді – це бутерброд. Між двома шматочками хліба розміщуються тонко нарізані свіжа сосиска, шинка і шматочки м'яса, як правило, яловичини. Зверху все це покривається розплавленим сиром і подається з пікантним соусом і картоплею фрі.


Угорщина: Колбіце

Kolbice – угорські сосиски в свіжому хлібному конусі зі смаженою цибулею, кислою капустою, сиром, гірчицею і кетчупом

Що їли у середньовічній Європі 

Греція: Гирос

Традиційна грецька закуска, подібна до турецького Донера або арабської шаурми. Різниця в тому, що в гірос з м'ясом і соусом кладуть картоплю фрі.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше