Мода на неординарні страви існує давно. Модникам та модницям важливіше як виглядає їх їжа, аніж яка вона на смак. Головне, щоб неординарна і збирала лайки у соцмережах. Пропонуємо вам добірку модних неординарних страв.
Дивні, неординарні та модні страви, які точно не побачиш на домашніх кухнях. За матеріалами: adme.
Кроссуші.
Пекарня Mr Holmes в Каліфорнії почала готувати гібрид двох популярних страв: круасан з начинкою суші – кроссуші. У центрі суші-круассана знаходяться копчений лосось, морські водорості, імбир і васабі. Незважаючи на несподіване поєднання, новий круасан припав до смаку відвідувачам.
Страви з квітів.
Фіалки на сніданок, тюльпани на обід і троянди до вечері... Один з прихильників квіткової кулінарії – шеф-кухар ресторану Fairmont Waterfront в Ванкувері. У сезон цвітіння тюльпанів він пропонує відвідувачам спеціально розроблене тюльпанове меню. Китайці вважають цілком їстівними цибулини деяких лілій, а з кореневищ лотоса роблять борошно, варять суп. З фіалок у Франції готують ароматне желе.
Кава з грибами.
Грибна кави – один з головних світових трендів сьогодні. На думку творців, новий напій є регулює рівень цукру в крові і покращує обмін речовин. До складу входять не звичні нам їстівні гриби, а такі, як губка, трутовик березовий, рейши, який використовується в традиційній китайській медицині, і гриби роду кордицепс, які ростуть на комах. Напій являє собою суміш звичайної меленої кави і порошкоподібних грибів. Можливо, він дуже корисний, проте смак залишає бажати кращого. Його подають з молоком або підсолоджувачем.
Глина.
Глину використовують не тільки для масок, але і вживають в їжу. Різні фірми пропонують велику кількість варіантів на будь-який смак. Натуральну глину добувають у екологічно чистих районах Східної Європи. Загальна рекомендація щодо вживання: 1 ч.л. глини на склянку води кожен день. Вважається, що це очищає наш організм.
Їжа з блискітками.
Їстівними блискітками прикрашають тістечка, каву, випічку. Більшість керуються правилом «чим більше, тим краще». Однак, згідно з останніми дослідженнями, блискітки виявилися не такими нешкідливими, як здається. Вони шкодять навколишньому середовищу. До того ж потрібно бути обережними при бажанні прикрасити їжу і не використовувати токсичні блискітки.
Сашимі з сирої курки.
Усі ми знаємо, що сира курятина несе серйозні ризики для здоров'я і потрібно мити руки і посуд після її приготування. Незважаючи на це, вона дуже популярна в Японії, де сирий птах, якого називають курячим тартаром або курячим сашимі, часто зустрічається в меню. Лікарі попереджають: таку страву ви їсте на свій страх і ризик.
Їжа, надрукована на 3D-принтері.
Дедалі більше кондитерів експериментують з шоколадним 3D-принтером, здатним надрукувати будь-які форми. Можливо, вже наступного року у кожного з'явиться можливість придбати домашній принтер.
Лікувальні настоянки.
Якщо наші бабусі пили настоянки з ромашки чи м’яти, то сьогодні модно пити комбучу. Комбуча – це напій зі звичайного "чайного гриба". Сьогодні його можна легко зустріти на полицях з лимонадами.
Порошкові суперфуди.
Сьогодні "суперфуди" вже увійшли у звичайний раціон більшості людей. А от порошки лише завойовують популярність. Куркума, матча, спіруліна та морігна у вигляді порошку вважається найкращим додатком до щоденних страв. Їх можна додавати у супи, напої та салати.
Чай із сиром.
Основа напою – чорний, зелений або фруктовий чай. У нього додають лід і збитий в піну вершковий сир. Ніжний смак такого чаю можуть доповнювати фруктові та карамельні сиропи, мед, молоко. Уже розробляються нові рецепти на основі інших сирів, наприклад сиру з пліснявою.
Більше цікавого читайте на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.