Катерина Нестеренко знає, як харчуються справжні сицилійці

ДЖЕДАІ
Катерина Нестеренко знає, як харчуються справжні сицилійці
Поширити в соціальних мережах:

Ведуча програми ДжеДАІ на каналі 2+2 Катерина Нестеренко прожила на райському італійському острові Сицилія п'ять років. У інтерв’ю виданню MarieClaireUkraine вона розкрила п'ять фішок середземноморського харчування, які варто запозичити.

А ви знали, що ведуча програми ДжеДАІ на 2+2 Катерина Нестеренко жила на Сицилії цілих п'ять років? MarieClaireUkraine дізналися у ведучої п'ять правил харчування справжнього сицилійця та з'ясували, які звички вона привезла із собою в Україну.


Перше правило, яке прищеплює Сицилія, – це солодкий сніданок. Жителі острова вважають за краще снідати солодкою випічкою з кавою. Це можуть бути булочки з листкового тіста або у фритюрі, круасани і пончики з різноманітними наповнювачами.

"Мені найбільше подобалися «Корнетт» – це рогалики з листкового тіста з білим шоколадом або кремом. А до них завжди чашка ароматного капучіно. До речі, капучино італійці п'ють виключно в першій половині дня. Про це багато говорять і пишуть в різних блогах, але ось чому вони так роблять знають не всі. Розповідаю: середземноморська дієта має на увазі, що продукти, які людина вживає в їжу повинні легко і швидко засвоюватися, а молоко ускладнює цей процес. Тому капучино і випічка – тільки вранці!"

© Катерина Нестеренко, телеведуча

А ось класична яєчня на сніданок там рідкість: тільки якщо дуже попросити, в кафе спеціально для вас можуть її приготувати. Хоча в північних провінціях Італії таких упереджень немає, і страви з яєць там є одними з найбільш популярних на сніданку.


Друге правило – готувати швидко. Італійці їдять свіжі страви і витрачають на їх приготування мінімум часу. Таким чином продукти не втрачають своїх смакових якостей, а їжа лишається корисною. Так, на приготування справжньої італійської пасти йде в середньому 15 хвилин.

"Для того, щоб макарони зварилися до стану «al dente», потрібно близько 11 хвилин. За цей час на сковороді можна приготувати соус, який кожен може вибрати собі до смаку: томатний, грибний з вершками, баклажановий з помідорами або будь-який інший з того, що є у вас в холодильнику на даний момент. Це займає буквально 5 хвилин, потім можна дістати пасту, змішати її з соусом і ще буквально пару хвилин прогріти. Готово!"

© Катерина Нестеренко, телеведуча

Третє правило – диференціація кухні по регіонах.

"Мені дуже подобається цей італійський принцип. У країні буквально культ приготування страв за принципом «нуль кілометрів». Він означає, що місцеві готують тільки з тих продуктів, які були зроблені в цьому самому регіоні. Це як історія з українським борщем – хто ж буде його вимагати в Мілані? Борщ потрібно пробувати тільки в Україні. До речі, італійці внесли піцу в список культурної спадщини ЮНЕСКО. Може, не погано було б і нам захистити нашу кулінарну спадщину?"

© Катерина Нестеренко, телеведуча

Четверте правило – оливкова олія всюди і завжди, якщо так можна охарактеризувати цю звичку. У країні, де вона ллється ріками, а його видів десятки, ніхто навіть і не замислюється на якому саме маслі смажити.

"Ця звичка в мені живе на 99% відсотків. В оливковій олії є якась сонячна магія: навіть просто з гарячим хлібом і сіллю – це вже казкове смакове поєднання. Крім того, воно надзвичайно корисно, адже містить велику кількість антиоксидантів, омега-кислоти і вітамін Е, який в свою чергу допомагає засвоювати вітаміни А і К. Результатом такої природної «ланцюгової реакції» є загальне омолодження організму, поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів."

© Катерина Нестеренко, телеведуча

П'яте правило – пити багато води. Сицилія – дуже спекотний острів, тому організм там буквально вимагає воду, особливо, коли з кінця травня повітря прогрівається до високих температур. Слабогазовану воду там п'ють мінімум півтора літра в день.

"В Україні це правило також дуже актуально, адже наш організм на 70% складається з води і вимагає її постійного оновлення. Я привезла цю звичку з собою до Києва, тільки ще додаю шматочки імбиру в пляшку: так і цікавіше смак, і менший ризик набрати вагу."

© Катерина Нестеренко, телеведуча


Дивіться ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.

Стали свідком аварії або цікавої події? Надсилайте нам свої відео та фото: Messenger, Telegram

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше