Запрограмовані на щастя чи на вбивство? Українські та російські колискові по-різному впливають на мозок дитини

Культурний код
Запрограмовані на щастя чи на вбивство? Українські та російські колискові по-різному впливають на мозок дитини
Поширити в соціальних мережах:

Проєкт «Культурний код» провів дуже цікавий експеримент…

Росіяни продовжують в Україні кровопролитну війну і те, що вони роблять жахає. Солдати рф безжально вбивають, катують та ґвалтують українців. Для них немає різниці військовий чи цивільний, чоловік чи жінка, старий чи дитина – вони наче звірі, запрограмовані на вбивство. І це не дивно, адже проаналізувавши російську культуру, можна помітити, що росіян з дитинства вчать жорстокості. Проєкт телеканалу 2+2 «Культурний код» провів дуже цікавий експеримент, який на прикладі двох різних пісень показав їх вплив на свідомість людей.

Мелодії колискових, мабуть, завжди відігравали важливу роль у житті дитини. Але чи знаємо ми, який вплив вони мають на формування її світогляду та психіку?

Для розвитку мозку велику роль відіграє турбота матері, а особливо її колискові. Тому в експерименті піддослідні по черзі слухали найпопулярніші українські та російські колискові, а науковці фіксували реакції мозку на різні пісні.

Українська пісня «Ой, ходить сон коло вікон» викликала в людей відчуття релаксації та щастя. Вчені зафіксували, що ця мелодія активувала в мозку вироблення гормонів любові та щастя, що в свою чергу стимулює ріст нейронів у вентромедіальній частині мозку, відповідальній за емпатію та співчуття.

А от російська колискова «Баю-баюшки-баю, не ложися на краю» мала зовсім інший ефект. Вона викликала стан стресу та страху, спричиняючи вироблення гормонів кортизолу та адреналіну. Ці гормони змушують нервову систему завмерти, не стимулюючи ріст нейронів у вентромедіальній частині мозку.

Таким чином, звук колискових не лише розважає дитину перед сном, але й має значний вплив на її психічний розвиток. Та невже самі лише колискові здатні запрограмувати на вбивство? Ні! Більше подробиць – дивись у відео:

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше