Вогонь, ракети і українські залізничники: машиністи під обстрілами вивозили пальне із палаючої нафтобази

Загублений світ
Вогонь, ракети і українські залізничники: машиністи під обстрілами вивозили пальне із палаючої нафтобази
Поширити в соціальних мережах:

Нафтобаза у Василькові, розташована неподалік столиці, стала мішенню російських ракет…

У перші дні повномасштабного вторгнення росії на територію України, коли над країною летіли ракети та горіли нафтобази, двоє звичайних залізничників на Київщині стали народними героями. Їхні імена – Євген Матрунич та Павло Макрідін.

Нафтобаза у Василькові, розташована неподалік столиці, одразу стала мішенню російських ракет. Загоряння було дуже велике, рятувальники не мали змоги швидко з ним впоратися і був ризик, що вибухнуть усі цистерни із пальним, які там зберігалися. На той час паливо було цінніше за золото, також його дуже потребували й військові. Це добре розуміли залізничник – машиністи тепловоза, який реально міг вивезти декілька повних цистерн з паливом. Проте чоловіки також розуміли, що можуть дуже легко потрапити у ворожу засідку, чи зустрітися із ворожим десантом і, як вони самі кажуть, це їх лякало найбільше. Проте, розуміючи, що крім них ніхто більше не зможе поїхати на нафтобазу у Василькові, прийняли рішення виїжджти.

Як вони зізнаються, за місцевістю, яка не була для них знайомою, вони постійно нервово дивилис, адже за будь-яким кущем могли переховуватися окупанти. Аби не привертати увагу ворога, машиністи вимкнули світлові та звукові сигнали.

Коли ж залізничники успішно дісталися до нафтобази, на них чекало нове випробування у вигляді зачинених ворот. І чоловіки прийняли рішення йти на таран.

Все це вони робили на тлі вибухів, ризикували згоріти живцем або бути розстріляними ворожим десантом, проте вони робили все можливе, щоб вивезти з палаючої нафтобази 20-30 цистерн з пальним.

Євген Матрунич та Павло Макрідін врятували безцінне пальне, яке було вкрай необхідним для війська, і при цьому вижили в самому центрі пекла війни. Їхнім героїчним вчинком Україна пишається, і цей подвиг слугує прикладом надзвичайної відваги та відданості своїй країні.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Розкриття стереотипів про Кримське ханство: історія в новому світлі
В Німеччині археологи викопали 2000-річну римську калігу із цвяхами на підошві, яку спершу сприйняли за серп
190 метрів історії: що ховав у собі найдовший доісторичний курган Європи?
190 метрів історії: що ховав у собі найдовший доісторичний курган Європи?

Ця монументальна поховальна споруда датується енеолітом…

Кримське ханство: династія Ґераїв, нащадків Чингісхана, та їхній вплив на історію півострова
Кримське ханство: династія Ґераїв, нащадків Чингісхана, та їхній вплив на історію півострова

Рід Ґераїв правив Кримським ханством з моменту його створення до самого кінця існування…

Читати більше