Від Олімпіади до розповсюдження вірусу «Пєтя»: як «головного хакера путіна» спіймали на гарячому в Британії?

Загублений світ
Від Олімпіади до розповсюдження вірусу «Пєтя»: як «головного хакера путіна» спіймали на гарячому в Британії?
Поширити в соціальних мережах:

Його затримали у 2018 році спецслужби Нідерландів…

Полковника ГРУ Євгена Серебрякова ЗМІ вже давно охрестили «головним хакером путіна». Він, за сумісництвом, ватажок хакерського угруповання «SandWorm». Вийти на його слід вдалося під час зимової Олімпіади у Південній Кореї. Через допінговий скандал, російським спортсменам заборонили приймати участь у змаганнях під власним прапором. Щоб помститися, у день відкриття ігор, хакери «SandWorm» атакували сервери організаторів Олімпіади. Це призвело до збоїв трансляції, роботи сайтів, прес-центру, Wi-Fi та електронних табло на стадіонах. Як з’ясувалося, під час атаки Євген Серебряков перебував на одній з глядацьких трибун.

Також відомо, що «SandWorm» стояли за кількома серйозними кібератаками, включаючи атаки на енергосистему України у 2015 році, що призвело до вимкнення понад 30 підстанцій та залишило без світла 200 тисяч жителів Прикарпаття, Київщини та Чернігівщини. Крім того, у 2016 році вони втрутилися у президентські вибори США, де переміг Дональд Трамп, а також створили та розповсюдили вірус «Пєтя», який завдав збитків на понад 10 мільярдів доларів, знищивши дані на комп'ютерах як урядових, так і комерційних структурах по всьому світу.

Євгена Серебрякова затримали у 2018 році спецслужби Нідерландів. Саме в цей момент він займався спробою зламати мережу організації із заборони хімічної зброї, що займалася розслідуванням отруєння російського шпигуна Сергія Скрипаля «новачком» (отруйна речовина, розроблена російським державним науково-дослідним інститутом органічної хімії та технології - прим)  у британському Солсбері.

Кремль з усіх сил намагався замести сліди резонансного провалу. Що ж хотіли зробити ГРУШники, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:  

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше