Українське серце: як канадієць закохався в Україну, створив тут родину та відкрив бізнес, який працює і сьогодні

Загублений світ
Українське серце: як канадієць закохався в Україну, створив тут родину та відкрив бізнес, який працює і сьогодні
Поширити в соціальних мережах:

Він не залишив Україну після 24 лютого 2022 року…

Антон Ващук, громадянин Канади, народився і виріс у Торонто. Однак, його серце завжди було українським. Предки Антона були українськими священниками та вчителями. Щоб вижити під час більшовицького терору, вони були вимушені залишити рідну землю.

У родині Антона завжди спілкувалися українською, готували національні страви, відзначали українські свята. Коли хлопцеві було 12, він разом із дідом вперше відвідав Україну. Це сталося у 2004-му році. Тоді «Світовий конгрес українців» організував у Києві грандіозне зібрання, на яке з’їхалися представники діаспори з усієї земної кулі.

«На мене справило велике враження, що українці є по цілому світі, але щось їх тримає з місією повертатися в Україну, розвивати її і якось віддавати себе країні, звідки тебе витиснули», - згадує Антон Ващук.

Антон здобув три освіти – політолога, менеджера та економіста. Він отримав престижну роботу в американському інвестиційному фонді. Але думками був за океаном – в Україні. У 2015-му році він домігся, аби його перевели до Києва. Іноземцеві довелося звикати до геть іншого менталітету. Це було, ніби вдруге навчитися ходити. Але це був шлях додому. Антон одружився з українкою та відкрив у Києві сімейний бізнес – заклад швидкого харчування із традиційною канадською стравою – смаженою картоплею, политою соусами з додаванням м'яса, сиру та авокадо.

«Я хотів мати таку історію, щоб людям відкривати щось приємне і канадійське. Я зрозумів, що українці люблять картоплю. А коли ще додати сир і грейві. І тоді маєш гарний спогад, що це канадійці вам щось нове відкрили», - розповів Антон Ващук.

Картоплю Антон вирішив використовувати українську, соуси – замовляти з Канади. Канадська страва, приготована з українською душею, швидко стала хітом. Напередодні російського вторгнення американський інвестфонд рекомендував співробітникам негайно виїхати з України. Антон вивіз родину закордон. Але сам повернувся, щоб розвивати економіку. Іноземець очолив міжнародну програму з підтримки українського підприємництва, освіти та інновацій…

Що з цього вийшло, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Загублена історія: несподівані факти про шлях шведсько-українського війська на початку 18 століття
Під час трансу в жінку вселився гуманоїд з іншої цивілізації: що він розповів?
Герої так званої СВО зазнають жорстокості від співвітчизників: як росіяни «шанують» своїх ветеранів?
Невідома історія, або «Ханська Україна»: як козаки Запорізької Січі опинилися на Османській землі?
Бойові комарі та розіп'яті хлопчики: як велика брехня стає правдою для росіян?
Бойові комарі та розіп'яті хлопчики: як велика брехня стає правдою для росіян?

Кремлівські пропагандисти вміло маніпулюють розумом своїх людей…

Читати більше