Найулюбленіший спосіб вербовки агентів спецслужбами: як працює «медова пастка»?

Загублений світ
Найулюбленіший спосіб вербовки агентів спецслужбами: як працює «медова пастка»?
Поширити в соціальних мережах:

Найяскравіший приклад, про який відомо загалу, стався з Габріелою Клемм…

«Медова пастка» - це найулюбленіший та найпростіший спосіб вербовки агентів спецслужбами. Коли до людини, яка володіє цінною інформацією, надсилають підставну жінку чи чоловіка, а потім за допомогою шантажу змушують працювати на розвідку іншої країни.

Найяскравіший приклад, про який відомо загалу, стався з Габріелою Клемм у 1977 році. Жінка працювала секретарем в американському посольстві ФРН. Вона не вирізнялась особливою вродою та не користувалася популярністю у протилежної статі. Але одна зустріч в кафе змінила все її життя.

«Це був високий блондин із фантастичними блакитними очима. Я подумала, що цей чоловік утілення всіх моїх мрій. Я дивилась на нього, а він підходив все ближче та ближче, а потім запросим мене на вечерю», - згадує жінка.

Так почався найбурхливіший у її житті роман. Жінка настільки розчинилася у цьому кохані, що не запідозрила нічого поганого, коли коханий попросив сфотографувати секретні документи. Він пояснив, що це йому потрібно для роботи. Згодом він просив про це знову і знову. Їхні бурхливі стосунки тривали 15 років, а закінчилися двома з половиною роками ув’язнення умовно для Габріели і зникненням назавжди її коханого.

Жінка так і не створила родину і більше нікого не покохала. Її й до нині мучить одне єдине запитання: «Я просто хочу знати, чи мав він до мене хоч якісь почуття чи все це було просто брехнею»

Проте це не єдина шокуюча історія пов’язана із методом спецслужб «медова пастка». Більше інформації дивися у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Дивись прем'єру проєкту «Загублений світ» щопонеділка о 17:00 на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше