Таємний указ путіна про теракт на Чорнобильській АЕС: що завадило кремлю реалізувати свій ядерний план?

Загублений світ
Таємний указ путіна про теракт на Чорнобильській АЕС: що завадило кремлю реалізувати свій ядерний план?
Поширити в соціальних мережах:

Інтеграція України в електромережу ЄС загрожувала зруйнувати енергетичну монополію рф…

Вже ні для кого не секрет, що срср планувало закабалити Європу в енергетичне рабство. Тому не дивно, що поспішаючи реалізувати цей план, тогочасне керівництво не звернуло уваги на кричущі конструктивні недоліки, які були допущені під час будівництва Чорнобильської АЕС і ніяк не реагувало на регулярні доповіді про аварійний стан ЧАЕС. А коли у 1986 році сталася найстрашніша ядерна катастрофа, використали її на свою користь. Бо вона настільки налякала світ, що європейські уряди почали масово відмовлятися від атомних електростанцій та переходити на російські вуглеводні.

Проте, керівництву срср так і не вдалося до кінця реалізувати свій план через розпад радянського союзу і за його повне виконання взявся путін. Але інтеграція України в електромережу ЄС на початку 2022 року загрожувала не лише зруйнувати енергетичну монополію москви, а й позбавляла російську владу головного джерела особистого збагачення.

«Україна має занадто великі, як для нашої країни, генеруючі потужності в електриці. Наша електрика може допомогти Європі замінити приблизно 7 млрд кубометрів російського газу», - каже директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Звісно путін не міг цього дозволити і 11 березня 2022 року українська розвідка повідомила, що він наказав підготувати на Чорнобильській атомній станції теракт, а потім звинуватити у ньому Україну. Російські війська одну за одною перебили усі лінії електропередач, що живили станцію та повністю знеструмили ЧАЕС. Під загрозою опинилося сховище відпрацьованого ядерного палива – гігантськи водний резервуар, куди помістили радіаційно небезпечні елементи з усіх трьох реакторів, що вціліли після аварії на ЧАЕС. Через знеструмлення міг статися потужний паровий вибух.

Персоналу станції, який російські терористи захопили у заручники, довелося терміново підключати систему охолодження до електрогенераторів. Однак ті споживали 27 тон пального на добу, а це у тих реаліях 14 годин роботи.

Щоб запобігти повторного Чорнобиля, електрики Укренерго, ризикуючи власним життям, кілька разів відновлювали зовнішнє живлення ЧАЕС.

«Конкретні бригади лежали під снарядами і під погрозами розстріляємо прям зараз. Вони дійсно прощалися з родинами коли знов і знов виїжджали на відновлення ліній», - згадує директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Та після кожного вдалого ремонту окупанти знову і знову знищували відновленні електромережі. На що довелося піти персоналу ЧАЕС аби стабілізувати роботу станції? Чому план путіна зрештою не спрацював і хто йому завадив? Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ»:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше