Загадкові обставини смерті Грушевського: у санаторії, де він помер, нині не підтверджують його перебування там

Загадкові обставини смерті Грушевського: у санаторії, де він помер, нині не підтверджують його перебування там
Поширити в соціальних мережах:

За що на видатного діяча було вчинено 4 чи 5 замахів?..

Понад 100 років тому у Києві Михайло Грушевський проголосив незалежність. Цьому моменту передувала важка і кропітка праця, по крупицях Грушевський зібрав факти, щоб написати історію України. Завдяки цій праці світ дізнався, що Україна – не частина російської імперії, а окрема держава зі своєю тисячолітньою історією. Праця «Історія України-Русі» могла змінити хід історії і розкрити правду, завдяки чому росії 300 років вдавалося тримати Україну під своїм контролем. Але за крок до її фіналу Грушевський опиняється в елітному санаторії і раптово помирає за загадкових обставин.

grushevskyy

Упродовж 85 років і до сьогодні вважалося, що Грушевський помер від раптової хвороби, але нова інформація поставила під сумнів офіційну версію.

Лише нещодавно був розсекречений зі спецархіву КДБ лист доньки Михайла Грушевського Катерини. Лист найперше зацікавив лікаря, військового медика з 45-річним досвідом, який давно цікавився загадковою хворобою від якої помер Грушевський, Олександра Морозова. Він проаналізував лист Катерини і знайшов незвичайну інформацію, яку залишила жінка.

«Вона тут (Прим.ред. – у листі) дала дуже детальну схему розташування карбункулів, які були на спині у Грушевського. Картина абсолютно атипова», - каже лікар Морозов

За майже 50-річний досвід медик жодного разу не бачив такого, адже карбункули не виникають у такій кількості і легко лікуються. В листі донька зазначила, що батька оперували кілька разів. На думку спеціаліста, Грушевському мало б ставати краще, але ставало все гірше, тому виникає чітке розуміння, що йому «допомогли» піти з життя.

В ході розслідування вдалося з’ясувати, що в санаторії у російському Кисловодську, де колись перебував Грушевський, і там же помер, взагалі немає підтвердження його перебування там. Це ще більше дивує і доводить, що у цій історії хтось добряче постарався приховати всі можливі сліди та зачіпки.

grushevskyy

Грушевський був істориком і зі Львовом пов'язаний розквіт його кар’єри. Він приїхав сюди після навчання у Києві і прожив тут 20 років. Написав за своє життя понад 2 тисячі праць. І саме у Львові Грушевський зустрів свою майбутню дружину. Маєток, де жила родина, і до сьогодні зберігається в чудовому стані.

grushevskyy

Михайло Грушевський був вченим, політиком, очільником першого українського парламенту -Центральної Ради. У стінах сучасного Будинку вчителя у Києві, де засідала Центральна Рада, 22 січня 1918 року Грушевський проголосив Незалежність України. Але життя його було геть не солодким.

«Фахівці нараховують принаймні чотири або п’ять замахів на життя Михайла Сергійовича Грушевського. Це були жахливі речі», - розповів ветеран служби зовнішньої розвідки Володимир Цибулькін

І не дивно, адже на початку ХХ століття він опинився у центрі боротьби за нашу державу, він керував багатьма важливими процесами, створював армію та формував державні органи влади. Спираючись на історичні факти, Грушевський був першим, хто подарував українцям віру у незалежність.  

Відомо, що Грушевський був масоном, до їхніх лав він увійшов 1903 року, у 1912 році – брав участь у таємному засіданні масонів, але починаючи з кінця 1917 – у цих лавах пішов розкол.

То хто ж стояв насправді за замахом, а зрештою і за вбивством Грушевського? Можливо, це були масони? Чому Грушевському сучасні лікарі приписують радіаційне отруєння? Вчені вважають, що за Грушевським стежило близько 100 людей протягом його життя. Хто ці люди? А головне, що відомо про спеціальну медсестру з позивним «війна», яка доглядала Грушевського у санаторії, де він і помер? Відповіді на ці запитання дивися у програмі «Таємниці великих українців»

Не пропусти з понеділка по п’ятницю о 19:00 програма «Таємниці великих українців» в ефірі телеканалу 2+2!

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
Читати більше