Хто знеславив ім’я Петлюри і чому ключові докази його невинуватості у погромах євреїв не були взяті до розгляду

Хто знеславив ім’я Петлюри і чому ключові докази його невинуватості у погромах євреїв не були взяті до розгляду
Поширити в соціальних мережах:

Вбивство Петлюри і суд над ним були частиною масштабної змови проти України…

25 травня 1926 року з ресторану «Боільон» у Парижі вийшов Симон Петлюра. Останнє, що він побачив перед собою – чоловіка, який наближався до нього зі зброєю. В одну мить куля, що вилетіла з револьвера змінила долю нашої країни.

Неоднозначна персона із сотнею загадок навколо нього. Відчайдушний борець за незалежність, який вперше у ХХ столітті дав українцям відчути свободу. І водночас людина, яку звинувачують у вбивстві тисяч євреїв. Тож ким насправді був Петлюра? Кривавим отаманом чи людиною, яку на 100 років очорнили в очах мільйонів людей?

petlyura

Завдяки міжнародним історикам нині розкрито та оприлюднено факти, які не були враховані під час слідства та обвинувачення Петлюри! Аналіз документів доводить, що його вбивство і суд над ним були частиною масштабної змови проти України. Французький адвокат українського походження Стефан Дунеківський все своє життя намагається розплутати справу про вбивство Симона Петлюри. Так, пан Стефан натрапив на унікальні документи у паризькій префектурі, які шокують. Виявилося, що Петлюру вбив звичайний годинникар, єврей за походженням Самуїл Шварцбард. У папці, яку знайшов Стефан, були протоколи поліцейських з місця злочину, допити свідків та самого вбивці. Але саме там є безліч невідповідностей, які чомусь не були взяті до уваги суддями. Невже хтось цілеспрямовано намагався домогтися, щоб мертвого Петлюру звинуватили у всіх смертних гріхах, які він не скоював.

petlyura

Після розпаду російської імперії українцям вдалося побудувати хоч і не на довго, але крихку незалежну державу – Українську Народну Республіку. 1919 року її очолив секретар з військових справ Симон Петлюра. З різних боків УНР атакували більшовики, залишки царської армії та озброєнні угрупування бандитів, поки згодом комуністи повністю не захопили Україну. Саме тому Петлюрі довелося втікати до Парижу.

Але чому та як на слід Петлюри вийшов годинникар Шварцбард? У часи керування Петлюри Україною пройшла хвиля масштабних єврейських погромів, у яких звинувачували петлюрівські війська. У цих знищеннях наче б то загинула вся сім’я Шварцбарда. Але історичні карти свідчать про те, що у той час, коли відбувалися погрому у Балті, де проживали рідні Шварцбарда, петлюрівців там вже не було, і йому не було за що мститися. Натомість, у цей час там перебували саме радянські війська, Петлюрівці ж тоді були витіснені і перебували у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Відповідно, ключовий факт, пов'язаний з мотивом убивці, не був перевірений.

«18-й рік, початок 19-го Шварцбард був у так званому одеському анархістському підпіллі, в таких бойових групах… І події пов’язані з погромами він відслідковував, він не міг не знати про те, що Петлюра ніякого відношення не має до погромів, які коїлися в Балті», - каже історик Віктор Савченко

petlyura

Та чи може бути вбивцею тисяч євреїв людина, яка була духовною і поважала людські життя? Симон Петлюра народився вкінці ХІХ століття у Полтаві в родині дрібних підприємців. Він вчився на священника, але його відрахували з останнього курсу за те, що одного разу запросив до семінарії забороненого на той час українського композитора Миколу Лисенка. Ті часи були жорстокими і не вітали будь-яке прославляння незалежності, свободи та індивідуальності. Петлюра перебував у різних партіях, що боролися за вільну Україну, тому його постать була під наглядом. Він завжди займався самоосвітою і самотужки вивчив 5 мов! І ніколи не міг змиритися з тим, що Україну хочуть розірвати – це і стало вирішальним акорд у його житті.

Які факти зіграли величезну роль у справі вбивці Петлюри Шварцбарда, і чому вони геть не стосуються теми засідання? Чому переконливі докази невинуватості Петлюри не були взяті до уваги? Що відомо про сім’ю Петлюри, про дружину та доньку? Неймовірні історичні документи та коментарі істориків – дивися у програмі «Таємниці великих Українців. Симон Петлюра»

Не пропусти з понеділка по п’ятницю о 19:00 програма «Таємниці великих українців» в ефірі телеканалу 2+2!

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше