Зберігайте та готуйте щодня!
Яйця – не тільки смачно, але й корисно. Регулярне вживання цього продукту зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної системи, позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт.
Та коли набридла щоденна яєчня, на допомогу прийде фантазія!
- Рулетики з омлету
Збий яйця і зроби омлет, товщиною близько 2 см. Переверни омлет, поклади зверху начинку за бажанням – гриби, сир, бекон, м'ясо, овочі, та після виключення зверни омлет з начинкою в рулет.
- Яєчня по-бірмінгемськи
Виріж в шматку хліба "віконце" – квадратик м'якушки, залишивши борти товщиною приблизно 1 см. "Рамочка" повинна бути цілою. Розігрій в сковороді на середньому вогні трохи масла, поклади "рамочку" і "віконце" та обсмаж до рум'яної скоринки.
Переверни обидва шматка хліба. Вилий в "рамочку" яйце та смаж, зменшивши вогонь, до бажаної консистенції жовтка.
Їдять яєчню по-бірмінгемськи так: занурюють "віконце" в жовток, а вже потім з'їдають все інше.
- Яйця-пашот у мікрохвильовці
Розбий і вилий яйце в глибоку тарілку, додай до нього третину склянки води з розмішаною в ній парою крапель оцту. Став у мікрохвильовку на кілька хвилин до готовності. Можна діставати ложкою та їсти з тостами чи грінками.
- Іспанська тортилья
Наріж картоплю маленькими кубиками зі стороною 0,5 сантиметра. Цибулю наріж тонкими півкільцями та обсмаж у 4 столових ложках оливкової олії. Додай нарізану картоплю, ще трохи масла, і готуй 10 хвилин на середньому вогні.
У цей час у великій мисці збий яйця з 1 столовою ложкою молока, ложкою борошна, приправами і подрібненою зеленню. Коли картопля буде готова, зменшуй вогонь, дістань шумівкою шматочки картоплі, дай їм обсохнути і з'єднай з яєчною масою.
Все акуратно перемішай. Вилий на гарячу сковорідку яєчно-картопляну масу і готуй на слабкому вогні, не перемішуючи. Потім переверни тортилью на іншу сторону і ще трохи підрум'янь.
- Запечені яйця по-португальськи
Наріж солодкий перець і червоний лук на невеликі шматочки. Розігрій оливкову олію в сотейнику, виклади туди цибулю і перець та готуй на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, помішуючи.
Часник поріж тонкими смужками, а кілька томатів – невеликими кубиками.
Коли овочі в сотейнику стануть розм'якшуватися, додай до них часник, томати, базилік, орегано, приправу чилі і паприку за смаком. Готуй 20-30 хвилин, помішуючи, поки овочі не стануть м'якими, а рідина не випарується.
Розігрій духовку до 200 градусів і виклади овочеву суміш в невелику круглу або овальну форму для запікання.
Зроби в суміші кілька заглиблень і розбий в кожне по яйцю. Посип яйця сіллю і натертим сиром, постав запікатися в духовку на 15-18 хвилин.
Читай також:
Топ-10 алкогольних коктейлів, щоб зігрітися взимку
Шизофренія та депресія, або як їжа впливає на людський мозок