Зима – це стрес, холод та зігріваючі напої. Як готувати чай, каву та глінтвейн знають всі. Тому ми зібрали для вас 10 рецептів справді цікавих зимових коктейлів для зігріву.
Почнемо з простого. Холодна кава з горіхами
Вам знадобиться:
1 чашка кави
3 столові ложки молока або вершків
2 столові ложки горіхового лікеру
Приготування:
Змішати всі інгредієнти. Подавати коктейль з льодом.
Ще простіше: Веселий гарячий шоколад
У гарячий шоколад додати 2 столові ложки пряного рому. Прикрасити маршмеллоу і м'ятною паличкою.
Коктейль з джемом
Вам знадобиться:
3 столові ложки рому
1,5 столові ложки лимонного соку
1,5 столові ложки будь-якого сиропу
1 чайна ложка з гіркою джему (наприклад, шипшини)
Приготування:
У шейкер налийте ром, лимонний сік, сироп і джем. Наповніть шейкер льодом і збовтуйте 20 секунд. Разом з льодом перелийте суміш в келих і додайте зверху джем.
Коктейль «Сніговий зайчик»
Зробіть на келиху ободок з цукру. Змішайте ром, лікер «Малібу», м'ятний лікер і прикрасьте маршмеллоу.
Коктейль «Господи Ісусе!»
Прикрасити ободок келиха цукром і корицею. Змішати горілку, лікер Baileys Espresso, апельсиновий лікер.
Коктейль «Останнє попередження для капітана Джека Горобця»
Вам знадобиться:
8-10 кавових кубиків льоду
3 столові ложки лікеру «Малібу»
молоко або кава латте
Приготування:
Змішати всі інгредієнти і прикрасити молоком або латте.
Коктейль "Від зими, з любов'ю" для компанії
Вам знадобиться:
2 пляшки Лагера
270 міліграм Вермута Долін Блан
270 міліграм хереса Москатель
300мл Імбирного чаю
12 квіточок гвоздики
2 палички кориці
Приготування:
Теплий імбирний чай, палички кориці та гвоздику в каструлі доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте охолонути. Через кілька хвилин перелийте в велику ємність. Додайте Вермут, Шеррі та Лагер. Добре розмішайте. Подавайте з паличкою кориці.
Журавлиновий панч
Вам знадобиться:
700 міліграм American Gin
64 гр. Іскристого Рожевого вина
12 гр. Апероль
Журавлина
Приготування:
У глечику змішайте джин і апероль. Додайте охолоджене вино і перемішайте. Додайте свіжу журавлину для подачі.
Журавлина мула
Вам знадобиться:
450 міліграм горілки
150 міліграм соку лайма
Імбирне пиво
Журавлина та розмарин для подачі
Приготування:
Змішайте горілку та сік лайма в шейкері, наповненому льодом. Додайте імбирне пиво і легко збовтайте. Подавайте в мідній чаші та гарніром з журавлиною та розмарином.
Грушевий коллінз з корицею
Вам знадобиться:
3 столові ложки грушевої горілки
2,5 столові ложки грушевого пюре
1 столова ложка соку лайма
мед
кориця
содова або газована вода
приготування:
Додайте всі інгредієнти, крім содової, в шейкер, наповнений льодом. Збовтайте і вилийте в келих. Додайте зверху содової і прикрасьте шматочками груші і тертої кориці.