Топ-10 ознак того, що ваш керівник психопат

Топ-10 ознак того, що ваш керівник психопат
Поширити в соціальних мережах:

А що, якщо ваш керівник не просто неприємна людина, а справжній психопат і його варто остерігатися? Зрозуміти це можна за кількома ознаками. Якими? – читайте у матеріалі.

Але перед тим, як бігти до колег і називати боса психом, запам’ятайте кілька правил:

• Ваш суворий бос або грубий колега не обов'язково психопати.

• Він повинен відповідати певному набору критеріїв, щоб вважати його психопатом.

• Тільки фахівець повинен діагностувати психопатію, але є певні ознаки того, що керівник є психопатом.

Не повірите, існує спеціальний Контрольний список критеріїв психопатії (the Hare Psychopathy Checklist). Ми з ним ознайомилися і обрали Топ-10 ознак, що у вашого керівника не все добре із головою.

  • Вони улесливі і постійно використовують поверхневий шарм

Психопати – це майстри слова, які добре себе презентують. Вони прекрасні співрозмовники, які можуть легко сипати дотепами і "малоймовірними, але переконливими" історіями, які змушують їх виглядати добре", – сказав психолог Роберт Харе, творець контрольного списку критеріїв психопатії.

Якщо ви зіштовхнулися із такою чарівністю, ви можете повірити, що психопат є пристойним, щирим, навіть чарівним.

Одного разу психолог інтерв'ював в'язня, який осипав компліментами її зовнішній вигляд, і до кінця інтерв'ю вона відчувала себе надзвичайно гарною, а в’язня – доброю людиною. Насправді ж у нього чітко спостерігалася психопатія.

  • Вони мають завищену самооцінку

Психопати вважають себе центром всесвіту, згідно статті психолога Харе в "Психології сьогодні". Вони настільки важливі для себе, що вважають, що інші люди – це просто інструменти для використання.

Енергія грошей: як поводитися, щоб стати багатим 

  • Вони мають садистські нахили

"Я думаю, що найяскравішою ознакою є їхній садистський характер", – розповів Ендрю Фаас, колишній виконавчий директор двох найбільших торгових організацій Канади. Психопат мотивує інших через страх, а не повагу, говорить він, і вони мають намір знищити людину. 

Ця характеристика полягає в тому, що відділяє психопата від боса або колеги, який просто має "твердий" характер.

"Я керував тисячами людей, і я завжди був і залишаюсь дуже вимогливим лідером, але я мотивую через повагу, тому що хочу, щоб люди ставали кращими", – сказала Фаас.

  • Вони патологічні брехуни

Як тільки психопати починають брехати, вони не можуть і не хочуть зупинятися. Фаас каже, що хулігани мають "інтелектуальну непорядність, до якої вони навмисно повертаються".

На відміну від звичайних людей, психопата не хвилює, якщо їх брехню викриють, тому що вони можуть просто збрехати знову, щоб згладити попередню.

  • Вони вважають, що правила не для них

Психопати є горезвісними порушниками суспільних норм і правил. Як нарцисисти, вони настільки самоцентровані та холодні, що вважають, що можуть жахливо поводитися і їм за це нічого не буде, – пише у статті, опублікована в журналі «Психологія сьогодні», Емі Морін, ліцензований клінічний соціальний працівник і психотерапевт.

Життя у великому місті робить людей злими: вчені 

  • Вони живуть паразитарним способом життя




Психопати є однодушними: вони думають лише про себе і про те, чого вони хочуть досягти, – як паразит. Вони живуть своїм життям, роблять, говорять і поводяться так, як хочуть без будь-яких зважань на інших людей. І використовують інших суто для задоволення власних потреб: сексуальних, матеріальних, моральних.

  • Вони хитрі маніпулятори

Психопати є майстрами трьох речей: маніпулювання, гнучкості та обману, які допомагають їм зберігати звання "номер один" – себе над іншими. "Вони схильні приймати похвалу за всі заслуги (чужі також), коли справа йде правильно, але коли щось йде не так, вони шукають козла-відпущення, щоб звинуватити саме його", – сказав він. Вони не сприймають критики, тому зроблять усе можливе, аби завжди виходити сухим із води. Маніпуляції у цьому випадку будуть неймовірно вигадливими.

  • Вони не відчувають емоцій, як нормальні люди

Психопати можуть ефективно імітувати емоційні реакції, пише психолог Скотт Бонн. Однак вони не можуть щиро відчувати їх. Більшість психопатів є майстрами маніпуляцій, люди навколо них навіть не усвідомлюють справжню природу психопата, поки він сам не покаже її. Тобто ви будете впевнені, що він на вашій стороні, доки не втратите роботу, наприклад, бо він вас підставить.

Зрада: в якому віці найчастіше стрибають в гречку 

  • Вони мають жахливий характер

Не ведіться на його лестощі, він – чарівний шпон. Він буде дуже добрим та говоритиме вам лише приємні речі. Він робитиме вигляд, що він ваш найкращий друг і ви можете йому довіряти. Він обійматиме вас і підбадьорюватиме. Але… Психопати неймовірно запальні. Найменша річ може завести їх у лють. Слідкуйте за людиною, якщо ви побачили миттєвий спалах агресії (це може бути навіть одне слово) у доброго зайчика, швидше за все це наш лицемірний психопат.

  • Їм часто нудно

Якщо один з ваших колег постійно скаржиться на те, наскільки йому нудно, швидше за все, у нього дійсно нудна робота. Проте, з урахуванням деяких інших ознак, постійна нудьга могла б фактично вказувати на психопатію, повідомляє Business Insider. Психопати, як відомо, імпульсивні, і завжди шукають новеньких відчуттів та емоцій. Ще одне зауваження, позитивні емоції для нього – не завжди позитивні для вас. Змусити вас розхвилюватися, заплакати чи знавісніти – для нього просто спосіб себе розважити. Ваші емоції – його насолода.

За матеріалами: businessinsider


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше