Таємниця людини в скафандрі на стародавньому соборі: як на стінах церкви 16-го століття з’явився сучасний астронавт?

Таємниця людини в скафандрі на стародавньому соборі: як на стінах церкви 16-го століття з’явився сучасний астронавт?
Поширити в соціальних мережах:

Будівництво Catedral Nueva почалося в 1513 році…

У самому серці іспанського міста Саламанки, серед стародавніх архітектурних шедеврів і витончених витворів мистецтва давнини, прихована одна дивовижна скульптура, яка особливо привертає увагу: фігура сучасного астронавта в шоломі на фасаді собору 16 століття Catedral Nueva. Вона наштовхує багатьох на думки про позаземних гостей. Проте, насправді за нею криється не фантастична історія інопланетян, а складний та інтригуючий сюжет людської творчості та історичних обставин.

Собор Catedral Nueva – відомий світовий пам'ятник архітектури. На його стінах сьогодні можна побачити висіченого в камені астронавта в шоломі і скафандрі, який укомплектований камерами та черевиками. Цікаво, що будівництво Catedral Nueva почалося в 1513 році за наказом короля Фердинанда і на момент завершення проекту, нічого схожого на фасаді не було, пише видання arkeonews.

Як з’явився астронавт?

имиси

Коли ми говоримо про церкви та кафедральні споруди в Європі, часто ми знаходимо, що їхня історія не така проста, як може здатися на перший погляд. Насправді, будівництво Catedral Nueva хоч і розпочалося у 1513 році, але було перервано різними подіями, включаючи Лісабонський землетрус 1755 року. І на сьогодні це фактично дві церкви, з’єднані разом, одна з яких датується 12–13 століттями, а нова – 16 століттям, відбудова якої закінчилася відносно нещодавно.

Щодо зображення астронавта, то воно було додані у 1992 році. Один з художників, Джеронімо Гарсіа, який працював над проектом, вирішив надати своїй роботі індивідуального характеру. Він включив до своєї творчості дві сучасні скульптури, серед яких був і астронавт. Пояснення вибору такого символу полягало в тому, що астронавт став символом досягнень 20-го століття, коли людство вперше вирушило у космос і висадилося на Місяці.

І це ще не все. У своїх роботах митець також включив фігури дракона, який їсть морозиво. Всі ці скульптури в архітектурі старовинного собору є свідченням того, що мистецтво завжди відображає дух часу, навіть якщо цей час відділяє від нас століття.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше