Секрети харчування: як їсти булочки й не товстіти

Секрети харчування: як їсти булочки й не товстіти
Поширити в соціальних мережах:

Годі себе обмежувати! Можливо, ви не повірите, але можна їсти солодке і не товстішати. Як? – читайте у матеріалі.

Королями шкідливих десертів вважаються будь-які солодкі снеки – круасани, молочний шоколад, апетитні батончики. Всі вони складаються з одиничних молекул цукру, яку називають «моносахарид». Це глюкоза і фруктоза – найпростіші будівельні цеглинки солодких продуктів.

Такі вуглеводи швидко розщеплюються, дають організму хвилинний запас енергії і підвищують рівень цукру в крові. Різкий стрибок глюкози піднімає настрій і дарує відчуття задоволення, але швидко провокує повторне почуття голоду. При цьому підшлункова залоза, що виробляє інсулін, щоб нейтралізувати глюкозу, знемагає від непосильних навантажень. Ті, хто часто харчується пончиками і цукерками, швидко набирають вагу, схильні до частої зміни настрою, але головне – постійно голодні. Одними швидкими вуглеводами ситий не будеш, тому що вони моментально згоряють.

«Надмірне вживання цукру провокує ще більшу тягу до солодкого», – говорить сертифікований терапевт, доктор медицини Джейкоб Тейтельбаум.

Що ж тепер, назавжди відмовитися від солодкого? Ні!

Найактивніше засвоєння глюкози відбувається за участю кисню. Під час прогулянок на свіжому повітрі вуглеводи витрачаються швидше. Балуйте себе солоденьким до тренувань і не робіть цього на ніч.

Модні страви, які не побачиш на домашніх кухнях 

Замініть молочний шоколад на гіркий. І пам'ятайте про кількість – не більше 3 шматочків плитки на день і не частіше 2 разів на тиждень.

Замініть калорійне печиво, нугу, карамель або горішки в глазурі на сухофрукти та мармелад без цукру. Сухофрукти можна вживати регулярно крім вечірнього часу.

Глутамат натрію: шкідливо чи ні? 

Виключіть вершки і сиропи з напоїв: у каву краще додати кориці і трохи какао, а в молочний шейк – свіжих ягід або фруктів.

Віддавайте перевагу йогуртовим і фруктовим десертам або тістечкам. Кандидатури зефіру, пастили, мармеладу або льодяників також розглядаються. А трюфельний торт, еклери, чизкейки, медяники краще уникати. Шматок таких ласощів не тільки зашкодить фігурі, але і перевантажить шлунок зайвими жирами і вуглеводами.

  • Маленькі порції

Так, якщо ви з'їсте одну булочку на сніданок, ви навряд чи потовстішаєте на 10 кг. Особливо, якщо потім зробите зарядку. Вживати все, але потроху – це принцип, яким керуються навіть топові моделі.

  • Вечори без виробів з борошна

Вечорами краще взагалі не вживати нічого калорійного (а особливо пундиків). До речі, відмова від цього правила позначиться не тільки на фігурі, але і на якості сну. На думку фахівців, спати варто лягати на голодний шлунок.

  • Відмовитися від солодких напоїв

Солодкі напої, особливо газовані, можуть зашкодити вашій фігурі нітрохи не менше, ніж калорійний десерт. А ось натуральний морс, навіть з невеликою кількістю цукру (а краще без) стане прекрасною і набагато більш корисною альтернативою.

  • Вести активний спосіб життя

Головний принцип підтримки гарної фігури – це не дієти, а фізичні навантаження. Якщо ви регулярно займаєтеся спортом, і не дозволяєте собі валятися на дивані з тістечками в руках, боятися особливо нічого. Навіть булочки можна собі дозволити.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше