Секрети дешевих подорожей: як бюджетно відпочити в Європі

Секрети дешевих подорожей: як бюджетно відпочити в Європі
Поширити в соціальних мережах:

Безвізовий режим значно спростив життя українським мандрівникам і відкрив нові горизонти. Подорожувати Європою стало легше, вигідніше і доступніше. Як це зробити, дізнавайтесь у матеріалі.

З безвізовим режимом закономірно збільшилася кількість поїздок на вихідні або на кілька днів, особливо в екскурсійні міста. Раніше для будь-якої європейської поїздки потрібно було збирати документи, сплачувати консульський збір і чекати оформлення візи, зараз же можна знайти дешеві квитки і запросто полетіти на вихідні. 

Пропонуємо добірку порад, лайфхаків і підказок, які допоможуть вам відкривати для себе відпочинок в Європі недорого і зручно.

  • Переліт

У лоукостерів регулярно з'являються вигідні перельоти в різні точки Європи і всього світу. Найдешевші авіаквитки можна відстежувати на сайтах самих лоукостерів або у спеціальних Телеграм-каналах.

Ще один спосіб дешево подорожувати по Європі – дивитися рейси не тільки в основний аеропорт, а й в довколишні. Наприклад, переліт з Києва до Відня коштує зазвичай 140-180 євро, а в Братиславу – в кілька разів дешевше. І далеко не всі знають про те, що з Братислави до Відня можна дістатися на автобусі за годину і приблизно 10 євро.

  • Проживання

Зазвичай в таких поїздках мандрівники намагаються отримати максимум вражень за мінімум часу, а тому в готелі приходять тільки ночувати. Чи варто в цьому випадку бронювати дорогий готель? Радимо вам заощадити гроші на проживання і вибрати більш простий варіант – у хостелі умови не гірше, але за набагато менші гроші.

  • Харчування

Для знайомства з національною кухнею можна вибрати хороший заклад, але в цілому, якщо ви їдете в недешеве місце, краще відразу дізнатися про недорогі мережеві кафе. Також завжди є супермаркети, які допоможуть істотно заощадити на продуктах харчування. До речі, в них часто продається і готова їжа.

  • Екскурсії 

Одна справа, якщо ви хочете відкрити для себе нове місто, просто гуляючи і отримуючи насолоду від цього. Інше – якщо у вас є цілий список екскурсійних об'єктів, які ви б хотіли відвідати. Є сенс вибрати для початку кілька об'єктів і не намагатися обійти всі одразу. Вартість квитка у великі європейські музеї може доходити до 20 євро – напевно, за такі гроші вам захочеться розглянути все, не поспішаючи.

Завжди заздалегідь дізнавайтеся про місця, які вам цікаві: у багатьох містах є музейні дні, коли можна відвідати той чи інший об'єкт безкоштовно. Те ж саме може поширюватися на святкові дати та акції.

У популярних туристичних містах є так звані City Cards, які допомагають заощадити на транспорті, екскурсіях, відвідуванні пам'яток та інших видах дозвілля.

Якщо ви в місті перший раз, то дізнайтеся про безкоштовні екскурсії, які часто організовують в популярних містах. 

  • Зв'язок

Викликати Uber, домовитися про поїздку з місцевим гідом, зателефонувати і дізнатися графік роботи того чи іншого місця, зателефонувати друзям або рідним – для всього цього необхідний мобільний зв'язок та Інтернет. Звичайно, деякі туристи примудряються вирішувати всі питання, користуючись безкоштовним Інтернетом в готелі, але краще не обмежувати себе в цьому. Особливо, якщо трапиться екстрена ситуація, і вам терміново знадобиться зв'язок, то краще мати телефон під рукою.

Спосіб зв'язку за кордоном вибирайте в залежності від того, куди ви їдете. Потрібно ознайомитися з місцевими тарифами, тарифами travel-sim і порівняти з роумінгом вашого оператора, щоб зрозуміти, що вигідніше.

  • Переміщення по місту

Обзаведіться хорошою картою і путівником, які допоможуть вам не загубитися в незнайомому місті. Бажано з оффлайновими версіями, щоб не залежати від наявності Інтернету. Дізнайтеся, як найвигідніше пересуватися по місту. Наприклад, у багатьох містах є можливість купити проїзний на один або кілька днів, таким чином, непогано заощадивши на проїзді.

  • Оренда засобу пересування

Досвідчені автомобілісти часто прагнуть і за кордоном подорожувати за кермом. Але перед тим, як брати в оренду авто, оцініть всі за і проти. Якщо ви не збираєтеся сидіти на одному місці, а розробили цілий маршрут подорожі або хочете досліджувати околиці, то, безумовно, машина вам дуже допоможе.

Гарна альтернатива – велосипед, який ви зможете орендувати в більшості великих європейських міст приблизно за 10 євро на добу.

Читайте також:

Паспортний контроль: в яких країнах найбільше допитують туристів

Відпочинок: як скласти бюджет подорожі

У Швеції відкрили Музей огидної їжі (Фото)


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Читати більше