Відпочинок: як скласти бюджет подорожі

Відпочинок: як скласти бюджет подорожі
Поширити в соціальних мережах:

Кілька корисних порад, які допоможуть спланувати відпустку без нервів та в межах бажаного бюджету.

Планування бюджету стає першим кроком на шляху до подорожі. Цей важливий етап допомагає підготуватися не тільки матеріально, а й психологічно.

Щоб в середині подорожі не виявити, що гроші закінчилися і треба якось виплутуватися з цієї неприємної ситуації, варто заздалегідь зайнятися розподілом коштів. Всього кілька простих кроків врятують вас від неспокою про фінанси протягом всієї поїздки.

  • Вивчіть місце призначення

Необхідно повністю вивчити місце, де ви плануєте провести відпустку: клімат, менталітет, природа. Ви завчасно повинні розуміти куди збираєтесь. Це допоможе спланувати бюджет.

  • Попередні витрати

Включіть в попередні витрати вартість оформлення віз, страховки і необхідних щеплень. Деякі мандрівники економлять на страховці, але якщо ви не можете дозволити собі страховку, ви не можете дозволити собі і подорож. Навіть якщо все пройде без пригод, страховка окупається душевним спокоєм, а якщо щось піде не так (наприклад, втрачений багаж або скасування рейсів), страховка виявиться безцінною.

Іноді перед поїздкою необхідно придбати спеціальний одяг і взуття. Крім того, можливо, варто купити адаптери для джерел живлення, надійний швейцарський армійський ніж, ліхтарик та інші необхідні речі.

  • Сплануйте транспортування

Завчасно вирішіть, як ви доберетесь до пункту призначення. Подивіться на всі наявні варіанти та порівняйте ціни, щоб обрати найбільш підходящий і доступний варіант. Продумайте всі можливі витрати у подорожі, включаючи плату за проїзд на автобуcі та таксі.

  • Бронювання житла

Житло можна замовити за допомогою туристичного агента, у якого ви купляєте квитки. Мінус у тому, що вони стягують більшу плату, щоб поліпшити свої прибутки.

Готельні веб-сайти – простий, але незручний спосіб бронювання готелів. Сайт готелю може запропонувати кращі ціни, але багато готелів не підтримують свої веб-сайти.

Найпопулярніший і найшвидший спосіб замовлення житла – онлайн бронювання на спеціальних сайтах. Часто на таких сайтах бувають сезонні знижки і різні пропозиції, які допоможуть заощадити гроші. Окрім того, там можна почитати відгуки про те чи інше житло від інших мандрівників.

  • Спланувати харчування

Часто готелі, а інколи і власники житла, пропонують розміщення  та харчування. Такі пропозиції допоможуть заощадити на додатковій їжі та знизити загальні витрати.

Можна також скласти фіксований бюджет на їжу. У цьому варіанті вам необхідно спланувати своє харчування і прийняти рішення про бюджет на їжу та напої.

  • Непередбачувані витрати

Непередбачуваних  витрат у подорожах багато: додаткова плата за надмірну вагу багажу, закуски, сувеніри і т.д. Спочатку може здатися, що це дрібні витрати, але вони можуть легко вдарити по вашому бюджету.

Також потрібно завжди мати на увазі, що ніхто не застрахований від надзвичайних витрат. Це може бути аварія, чи хвороба, чи, наприклад, поломка авто. Тому для таких випадків у вас мають бути додаткові гроші.

Складаючи туристичний бюджет, пам'ятайте, що найважливіша його якість – це гнучкість. Сміливо міняйте плани і шукайте нові можливості. Будьте чесні перед собою і включіть у список всі можливі витрати.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше