Експонати можна не тільки помацати, а й скуштувати.
Музей огидної їжі почав працювати в шведському місті Мальме. Його творці задумалися над значенням їжі для людини і її впливом на навколишнє середовище.
Сир з личинками, очі вівці в томатному соку, вино з мишей – всього на виставці представлено 80 експонатів.
Як відзначають автори виставки, почуття відрази з еволюційної точки зору часто допомагало людині уникати небезпечної їжі і, як наслідок, хвороб. Однак продукти можуть викликати різне ставлення у людей, наприклад, різних культур.
"Поки культурні відмінності в основному нас розділяють, саме їжа може нас пов'язувати. Поділитися їжею – кращий спосіб перетворити незнайомця на друга", – вважають творці Музею огидною їжі.
Один з головних питань, яке автори виставки задають відвідувачам: "Чи можете ви перестати вважати щось огидним, щоб прийняти екологічні продукти майбутнього".
Майже всі страви можна спробувати, якщо не збентежить їх запах і зовнішній вигляд. Поруч з деякими експонатами висять таблички "Будь ласка, чіпайте". Тут є як дійсно екзотична їжа, так і цілком зрозуміла для наших широт, наприклад, кумис.
Працюватиме Музей до 27 січня 2019 року.
Вино з новонароджених мишенят, КореяБичачий пеніс, КореяНатто – зброджені соєві боби, Японія
Кумис – кисломолочний напій з кобилячого молока, Східна Європа і Центральна Азія
Гнилий сир з личинками "Касу марцу", Сардинія
Око вівці в томатному соку, Монголія
Менудо, або мексиканська юшка з яловичого шлунку
Варене качине яйце, або балют, Філіппіни
Тарантул у фритюрі
Хаггіс, Шотландія
Мопанові черви, Зімбабве
Порося в шприцах. Це один з небагатьох експонатів, які не можна скуштувати. За допомогою нього автори показують, як вирощують свиней на забій.
Фото: disgustingfoodmuseum
За матеріалами Тjournal