Паспортний контроль: в яких країнах найбільше допитують туристів

Паспортний контроль: в яких країнах найбільше допитують туристів
Поширити в соціальних мережах:

Від зустрічі з прикордонниками залежить те, наскільки вдало пройде відпустка. Тому варто знати, на кордоні яких країн можуть виникнути труднощі.

  • Ізраїль

Найсуворіший паспортний контроль мандрівникам доводиться проходити в Ізраїлі. Незважаючи на безвізовий режим між Ізраїлем і багатьма іншими країнами, проходження паспортного контролю для багатьох приїжджаючих – квест із величезними перешкодами. 

Як мінімум третина пасажирів кожного рейсу з України повертається додому в той же день, не пройшовши митницю в ізраїльському аеропорту. 

Рішення про те, впустити вас в Ізраїль або відмовити в цьому, приймає служба безпеки аеропорту. Головне на паспортному контролі в Ізраїлі – правильно відповідати на питання, які задають співробітники служби безпеки. Питання можуть бути найнесподіваніші і навіть безтактні. Така суворість діє з метою виявлення трудових мігрантів. 

Можуть виникнути проблеми на ізраїльському кордоні й у мандрівника, що має іранські або сирійські візи. За словами туристів, прикордонники завжди довго допитують тих, хто відвідував арабські країни, і займати такий допит може від 2 до 6 годин. 

  • Великобританія 

Не надто раді туристам і у Великобританії. Будь-який мандрівник повинен знати, що віза, видана консульством Великобританії, не є гарантією в'їзду в країну. 

Остаточне рішення про те, чи дозволити або відмовити у в'їзді того чи іншого іноземця приймається співробітником прикордонної служби в момент проходження іноземцем паспортного контролю. Тому варто бути пильним і ввічливим.

  • США та Австралія

В аеропортах Австралії і США організована серйозна система огляду туристів. Щоб уникнути непередбаченої ситуації, корисно знати, що перевіряють прикордонники при в'їзді.

Як в Штатах, так і в Австралії діє серйозна система штрафів за спроби нелегально провезти заборонені предмети. Чималий штраф можна отримати навіть за яблуко або забутий в сумці бутерброд.

Нещодавно адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила про наміри посилити правила в'їзду в Америку. Туристів можуть попросити надати адреси їх акаунтів в соціальних мережах. При відмові, перетин кордону може бути заборонено. Те ж саме стосується телефонів, їх можуть почати перевіряти на наявність небезпечних контактів. 

В Австралії на кордоні також можуть перевірити телефон туриста, який викликав підозри у прикордонника. Якщо віза туристична, а людина отримує і відправляє повідомлення потенційному роботодавцю, має копії резюме в рюкзаку, в країну вас можуть і не впустити, а просто посадити на зворотний літак додому.

  • Арабські країни

Арабські країни дотримуються особливого пропускного режиму щодо тих, хто побував в Ізраїлі. В деякі країни з ізраїльськими штампами в закордонному паспорті нікого і ніколи не пустять. Серед таких країн Ліван, Сирія, Лівія, Іран, Ємен і Судан.

При цьому в Єгипет, ОАЕ, Туніс, Марокко, Йорданію в'їхати з ізраїльськими штампами можна.

  • Японія

Для поїздки в Японію потрібно отримати японську візу в Посольстві або Консульстві Японії. Але в Японії дуже строгий в'їзний паспортний контроль, тому бувають випадки, коли наявність візи не гарантує допуску в країну.

Офіцер паспортного контролю звіряє вас з фото на паспорті, перевіряє в комп'ютерній системі вашу історію минулих поїздок в Японію на предмет, чи немає причини не пускати Вас в країну. Також перевіряється термін дії паспорта. Якщо термін дії паспорта скоро закінчується, це теж може стати причиною відмови в дозволі на в'їзд. 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше