Програму навчили розпізнавати алкоголіків і наркоманів за постами і лайками у Facebook

Програму навчили розпізнавати алкоголіків і наркоманів за постами і лайками у Facebook
Поширити в соціальних мережах:

А ви би погодились перевірити свою сторінку у соцмережах?

Американські вчені з Корнелльського університету розробили систему штучного інтелекту, яка за постами і лайками користувачів у Facebook досить точно визначає, чи страждають вони залежністю від тютюну, наркотиків або алкоголю. Максимальна точність програми при обчисленні куріння склала 86%, вживання наркотиків – 84%, алкоголю – 81%.

Статистика свідчить, що кожен десятий американець старше 12 років страждає від тієї чи іншої залежності, при цьому дослідники знайшли певний зв'язок між рисами особистості і схильністю до поганих звичок. 

Наприклад, вважається, що палять більше відкриті до спілкування і отримання нового досвіду, але менш дисципліновані і цілеспрямовані. Люди, які вживають алкоголь, найчастіше є екстравертом, та й взагалі, соціально активними особистостями.

Що стосується Facebook, то тут вчені знайшли певні кореляції між вмістом постів, інтересами користувачів і залежністю, від якої вони страждають.

Нейромережа вирахувала, що любителі алкоголю і тютюну частіше використовують слова, пов'язані з рухом, а ось наркомани часто застосовують слова, що мають відношення до агресивних дій. Публікації із зайвими пробілами, численними приводами і словами "дівчата", "жінки", швидше за все, належать користувачам, які зловживають алкоголем, в той час як слова, "ненависть", "вбивати", "клініка" і "таблетки" позитивно корелюють з вживанням наркотиків.

Система вміє розпізнавати звички за музичними і кінематографічними вподобаннями. Людям, часто вживають спиртні напої, подобаються фільми "V – значить вендета" і "Святі з Бундока", а любителі психоактивних речовин слухають групи Radiohead, The Cure і Depeche Mode. 

Щоб навчити нейромережу розпізнавати наркоманів і алкоголіків, дослідники застосували алгоритм машинного навчання. Алгоритм використовував три бази даних, зібраних в період з 2007 по 2012 роки спеціальним додатком myPersonality для психологічних тестів. 

Перша база містила 21 мільйон записів 100 тисяч користувачів Facebook, друга – 5 мільйонів лайків 250 тисяч користувачів, а в третій зберігалася інформація про наявність залежностей у 13,5 тисяч користувачів. Для навчання нейромережі ці набори даних компілювалися різним чином.

За матеріалами Рopmech

Читати також:

Японський дідусь перетворює нудні таблиці Excel в твори мистецтва 

Топ-7 порад, як продовжити роботу акумулятора в твоєму гаджеті 

Топ-7 найдивніших десертів світу

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Шок! Першими у космосі побували нацисти?
Шок! Першими у космосі побували нацисти?

Ракету створив інженер з «Аненербе» …

Читати більше