Топ-7 порад, як продовжити роботу акумулятора в твоєму гаджеті

Топ-7 порад, як продовжити роботу акумулятора в твоєму гаджеті
Поширити в соціальних мережах:

Невелика тривалість роботи від батареї є одним із головних недоліків сучасних гаджетів. Як вирішити цю проблему, дізнавайтесь у матеріалі!

У наш час потрібно бути на зв'язку 24 години і 7 днів на тиждень. Але інколи телефон "вмирає" в найбільш невдалий момент. 

Щоб не проводити свій день біля розетки та збільшити час життя батареї вашого гаджета, досить виконати кілька простих порад.

  • Wi-Fi, Bluetooth і GPS повинні бути увімкнені тільки тоді, коли вони насправді потрібні. Оскільки пошук точки доступу, супутникового сигналу або Bluetooth-з'єднання витрачає, в першу чергу, заряд вашого апарату.
  • Закривайте програми та додатки після завершення роботи з ними. Відкриті програми у фоновому режимі також швидко "вбивають" батарею.
  • Зменшуйте яскравість екрану. Зменшення цього параметра істотно заощадить заряд акумулятора, а на сприйняття зображення з екрану це практично ніяк не відіб'ється. Зменшуйте час підсвічування екрану до мінімального часу.
  • Перепади температури згубно впливають на заряд батареї. Смартфон слід захищати від перепадів температури. Зокрема, перегрів пошкоджує акумулятор смартфона, і він сідає швидше. Сильний мороз теж має на акумулятор несприятливий вплив.
  • Без необхідності не перезавантажувати телефон або смартфон. Перезавантаження – це процес, який споживає дуже багато енергії. 
  • Вібрація поглинає набагато більше енергії батареї, ніж проста мелодія. Якщо є можливість, то вібрацію краще відключити.
  • При можливості заряджайте телефон. Після повної розрядки телефон змушує акумулятор працювати в посиленому режимі, що знижує тривалість його життя.

Для того щоб правильно заряджати батарею вашого гаджету, потрібно слідувати чотирьом простим порадам, які значно продовжать термін служби батареї.

  • Не допускайте повної розрядки

Для того, щоб акумулятор служив довше, потрібно менше його розряджати до нуля. Як виявилося, чим менше розрядка, тим більше циклів зарядки енергії витримає телефон.

  • Не залишайте пристрій довго на зарядці

Оптимальний заряд для літієвих акумуляторів – 40-80%. В такому діапазоні заряду акумулятор прослужить довше. Не залишайте телефон або смартфон заряджатися всю ніч, для таких пристроїв досить двох-трьох годин для повного відновлення ємності батареї.

  • Профілактика раз на місяць

Раз на місяць все ж потрібно повністю "садити" і знову поповнювати ресурс акумулятора на максимум. Це дозволяє відкалібрувати свідчення смартфона про рівень заряду батареї.

  • Прохолода (але не мороз!) збереже батарею

Високі температури згубні для літієвих батарей. Зокрема, перегрів пошкоджує акумулятор гаджета, і він сідає швидше. Чим нижче температура, тим довше акумулятор збереже свою номінальну ємність.

Читайте також:

Як обрати новий телефон

Кнопкові телефони виявилися популярнішими за смартфони

Які бактерії живуть на вашому смартфоні?

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше