Такі солодощі краще тільки фотографувати, а не куштувати.
- Черепахове желе
Черепахове желе, незважаючи на гіркий смак, вважається десертом. Традиційно це блюдо готують з подрібненого панцира черепахи і декількох видів трав, а перед подачею поливають джемом або медом. У китайській медицині желе з черепахи вважається ліками, яке покращує кровообіг, зменшує запалення на шкірі і відновлює роботу нирок.
- Морозиво з восьминогів
В Японії можна знайти морозиво, зроблене з восьминогів. Специфічний запах усувається багатогодинним вимочуванням морепродуктів в молоці або в чаї, а також маскується всілякими топінгами: горіхами, шоколадом, джемом.
- Печиво з осами
Печиво з сушеними осами люблять в Японії за його користь (продукт містить багато білка) і дешевизну.
- Печиво з кониками
Перша ферма в Європі, яка вирощує їстівних комах, – Micronutris. Компанія розташувалася на півдні Франції і випускає дуже різноманітну продукцію. На полицях в магазинах можна побачити не тільки печиво з кониками, а й крекери, енергетичні батончики і набори з різними комахами, яких можна додавати в будь-які страви.
- Кров'яні млинці
Національна страва фінів і шведів, яке, по суті, являє собою звичайні млинці, тільки замість молока додають свіжу кров.
- Акутак
Улюблений десерт ескімосів Аляски і Північної Канади. Назва страви дослівно перекладається як "щось жирне і перемішане", а робиться вона на основі жирів оленя, моржа, лосося, тюленя з додаванням ягід (морошка, журавлина, чорниця), трав і цукру. Всі інгредієнти перемішуються і охолоджуються, за що делікатес отримав назву "ескімоське морозиво".
- Мяммі
Традиційне фінське блюдо з житнього борошна, солоду, солі і цукру. Кашу з цих інгредієнтів запікають в печі при низькій температурі протягом декількох годин, а потім поливають вершками або ванільним кремом. Мяммі – корисне блюдо, в ньому міститься багато білка, волокон і мікроелементів, зокрема заліза.
За матеріалами Delfi.ee