Пиво лікує та породжує фобії: 10 цікавих фактів про улюблений напій, якими ви захочете поділитися з друзями

Пиво лікує та породжує фобії: 10 цікавих фактів про улюблений напій, якими ви захочете поділитися з друзями
pexels.com
Поширити в соціальних мережах:

Добірка, яка допоможе поглянути на пиво під іншим кутом зору.

Кожен відпочиває по-різному, але ми розуміємо, як хочеться після важкого робочого тижня взяти келих «хмільного» і подивитися футбол або улюблений фільм. Та чи знали ви, хто вигадав цей напій, де на честь пива збудований храм і яким чином це питво може бути корисним?

Редакція 2plus2.ua підготувала для вас 10 найцікавіших фактів про найпопулярніший алкогольний напій, які точно вас здивують.

Фото: unsplash.com

  • У пиві калорій менше, ніж у молоці

Або у соку з апельсинів. Ми вже звикли вважати, що випити стакан жовтогарячого напою за сніданком – це дуже корисно.

Та компанія Guinness провела дослідження й опублікувала несподівані статистичні дані: вони переконливо доводять, що навіть у «важких», темних сортах пива міститься менше калорій, ніж у будь-якому солодкому напої або навіть у знежиреному молоці.

  • Пиво вигадали жінки

Цьому хмільному напою вже понад 10 тисяч років, і цікаво, що у давнину його виготовленням займалися переважно представниці прекрасної статі. Тисячі років лише їм дозволяли працювати у броварнях, і лише в кінці 18 століття до пивоварної справи доєдналися чоловіки.

Лише уявіть, що саме жінки були поціновувачками пива, а їх супутники життя тим часом насолоджувалися смаком ароматних вин.

Фото: pexels.com

  • Пиво – третій за популярністю напій у світі

Більше людство споживає лише води й чаю.

  • На честь пива збудували храм

У Таїланді, в провінційному містечку Кхунхан, є храм, названий «Храмом мільйона пляшок», адже на його будівництво пішло понад мільйона скляних тар з-під пива. До слова, ви також можете взяти участь у розбудові храму – кожен, хто відвідав цю дивовижну будівлю, повинен залишити пару порожніх пляшок.

Фото: Mark Fischer

  • Якби не пиво – не з’явилися б піраміди

Дивно, що напій та відомі мегалітичні споруди якось пов’язані. Та річ в тому, що єгипетські будівельники отримували розрахунок у пиві – 4 літри на день. І якщо раптом їм не доливали їхню «зарплатню», вони здіймали справжню бучу, страйкували й влаштовували масові заворушення.

  • Від пива можна схуднути

Здивовані? Звісно, адже в суспільстві існує безліч стереотипів про калорійність і шкоду пива.

У книзі Тіма Спектора, професора Лондонського королівського коледжу, стверджується, що світле пиво – хороше джерело поживних речовин для корисних кишкових бактерій, які роблять роботу травної системи більш ефективною. Крім того, пиво сприяє активізації виділення шлункового соку та стимулює травну систему.

Фото: pexels.com

  • Існують фобії, пов'язані з пивом

Напій став настільки популярним, що у декого з’явився страх перед тим, що він коли-небудь закінчиться. Ченосиллікафобія – боязнь порожнього пивного келиха. Тому, певно, краще купувати пиво у пляшках.

  • Напій зміцнює кістки

Натуральне пиво позитивно впливає на опорний апарат людини. Воно допомагає зберігати щільність кісток і еластичність суглобів завдяки вмісту в ньому кремнію у легко засвоюваній формі.

Утім, варто бути обережними. За словами вчених, надзвичайно важливий баланс, бо якщо 1-2 келихи в день скоротять ризик переломів, то 3 і більше навпаки – збільшать.

Фото: unsplash.com

  • Найбільші «пивомани» – Чехи

Нікому не вдається побити рекорд цієї країни, адже вже не перший рік чехи вириваються у лідери за кількістю вживання пива. Складається враження, що цей напій для них мов вода, бо в середньому один чех випиває близько 152 літри на рік.

  • Картопля врятувала Європу від пивного пияцтва

До того, як у Європу завезли картоплю, основними харчовими продуктами мешканців Центральної та Північної Європи були пиво та хліб. У 17 столітті член кожної звичайної європейської родини випивав як мінімум 3 літри пива на добу. До слова, дітей це також стосувалось.

Фото: unsplash.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Шок! Першими у космосі побували нацисти?
Шок! Першими у космосі побували нацисти?

Ракету створив інженер з «Аненербе» …

Читати більше