Обрізання в дорослому віці: навіщо це чоловікам

Обрізання в дорослому віці: навіщо це чоловікам
Поширити в соціальних мережах:

Фахівці досі не можуть прийти до єдиної думки про те, наскільки корисною і безпечною можна вважати цю процедуру. Спробуємо розібратись.

Майже одна шоста чоловічого населення Землі піддається процедурі видалення крайньої плоті, або обрізання (медичний термін "циркумцизія"). 

Циркумцизію проводять через релігійні переконання, слідуючи культурним традиціям, з міркувань гігієни, ну і, нарешті, за медичними показаннями. Проте фахівці все ще не можуть прийти до єдиної думки про те, наскільки корисною і безпечною можна вважати цю процедуру.

У деяких країнах обрізання є частиною культурно-історичної та релігійної традиції, закріпленої багатовіковою практикою. Так, у євреїв дітей обрізають на восьмий день після народження, у мусульман – на 13-му році життя. 

Згідно з дослідженнями онкологів із Всесвітньої організації охорони здоров'я, у жінок, чиї чоловіки зробили обрізання, майже на 50% менше зустрічається таке страшне захворювання, як рак шийки матки.

Що стосується європейців, то до недавніх пір вони ставилися до обрізання скептично. Однак у 60-х роках XX століття на Заході спалахнув бум циркумцизії. 

Незабаром хвиля повального обрізання накрила і США. Навіть президент Джон Кеннеді зробив собі циркумцизію і щосили агітував американських чоловіків приєднатися.

Переваги обрізання

  • можливе запобігання злоякісних пухлин статевої системи

Справа в тому, що під крайньою плоттю накопичується велика кількість маслянистої рідини – смегми, яка, нехай нечасто, але все ж може викликати онкологічні захворювання.

  • збільшення тривалості статевого акту

Справа в тому, що шкіра головки фалоса, позбавлена крайньої плоті, стає більш грубою і менш чутливою до тертя під час фрикцій, що відсуває настання оргазму у чоловіка. 

  • поліпшення зовнішнього вигляду статевого органу

Найбільш сенсаційне відкриття належить австралійським вченим. Уважно вивчивши способи і шляхи поширення ВІЛ-інфекції, вони прийшли до висновку, що обрізання – найбільш ефективний засіб проти СНІДу. Адже вірус вражає в першу чергу крайню плоть, яка схильна до частих мікротравм, і небезпека зараження через ці ранки дуже велика. За статистикою, переважна більшість чоловіків, що заразилися СНІДом статевим шляхом, – необрізані. 

Однак ці плюси більше умовні. Чоловік, що веде безладне статеве життя, в будь-якому випадку ризикує рано чи пізно чимось заразитися, незалежно від наявності або відсутності у нього крайньої плоті. А той, хто ігнорує елементарні правила особистої гігієни, так чи інакше знаходиться в групі ризику розвитку запальних захворювань або раку.

Недоліки обрізання

  • больовий шок та можливі післяопераційні ускладнення

Обрізання викликає сильні больові відчуття, оскільки цю операцію роблять найчастіше без анестезії.

  • деформація статевого члена

Якщо в процесі обрізання було видалено занадто багато тканин, то можливий розвиток деформації пеніса, пов'язаної із зайвим натягуванням шкіри.

  • проблеми гігієнічного характеру

Після обрізання виникає нагальна потреба в ретельному догляді за головкою члена, оскільки поглиблення і складки шкіри в області вуздечки і віночка – ідеальне місце для розвитку бактерій.

Є кілька захворювань, коли обрізання робиться за медичними показаннями. Наприклад, його здійснюють при запаленні і зараження сечовивідних шляхів у чоловіків з вродженим аномально вузьким отвором крайньої плоті.

Читайте також

10 звичок, що роблять тебе невдахою

"Синдром бізнесмена": як не згоріти на роботі

Пити чи не пити: найпоширеніші міфи про воду

Авітаміноз атакує: які вітаміни обрати

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше