Куди зник секс?

Куди зник секс?
freepik.com
Поширити в соціальних мережах:

Чому ми кохаємось все рідше

Такої сексуальної свободи, як зараз, не було ніколи. Здається, за всіх умов, що склались, люди будуть кохатися частіше, але це не так.

Дослідження Джин Твендж, Райн Шерман та Брук Уеллс показали, що у 2010-х роках чоловіки та жінки займаються сексом в середньому на 9 разів на рік менше, ніж в 1990-х.

Вчені порівнювали сексуальну активність пар різного віку та з різних країн. Найгірші результати показали японці, які взагалі “забивають” на секс, а найкращими коханцями виявилися греки. Вони займаються сексом в середньому 164 рази на рік. До речі, за дослідженнями, які проводила компанія Durex, українці мають 103-108 статевих актів на рік, що, на нашу думку, не так вже і погано.

Читайте також: 

Що може погіршити цю статистику та що впливає на частоту сексу у вашому житті — читайте далі у статті.

Довгострокові романтичні стосунки

Людство вперше за всю свою історію намагається поєднати подружжя та сексуальне бажання. Естер Парель, бельгійська вчена і спеціаліст з людських стосунків, стверджує, що ми постійно потребуємо пригод, чогось незвичайного і пікантного.

Саме тому пристрасть існує на початку стосунків, а потім – згасає. Тож подружні пари рідше займаються сексом. Для того, щоб цього уникнути, експерт радить не пірнати в рутину: змінювати обстановку навколо себе, спробувати нове хобі, яке може вас об’єднати… Словом, робити разом те, що викликає у вас обох нові емоції.

Фото: freepik.com

Соціальні мережі

Раніше вчені стверджували, що телевізор в спальні впливає на те, як часто ми займаємось сексом. Тепер телебачення замінили соцмережі –  Twitter, Instagram та Facebook. Тому, якщо зараз ви лежите у ліжку з вашою другою половинкою — радимо відкласти телефон в сторону.

Фото: unsplash.com

Перегляд порно

На те, як часто ми кохаємось, впливає і те, як часто ми дивимось порно. Деякі вчені стверджують, що перегляд порно двічі на тиждень підвищує лібідо, але їх меншість.

Дослідження, які вчені проводили у 2011 та 2010 роках показують, що чоловіки, які щодня дивляться фільми для дорослих, пізніше одружуються, а також починають страждати на статеву дисфункцію. Отже, краще не захоплюватися порно аж надто сильно. 

Читайте також :

Фото: freepik.com

Постійний стрес

Відсутність стабільної роботи та житла, самотнє життя в великих містах погано впливають на психічне здоров'я і можуть викликати депресію. Це викликає проблеми в сексуальному житті й знижує статевий потяг.

Вчені Твендж, Шерман і Уеллс відзначають, що між зниженням задоволення від життя та зменшенням сексуальної активності існує причинно-наслідковий зв'язок. Тож ми радимо не перейматись через дрібні негаразди та знайти собі хобі, щоб час від часу відволікатись від буденних проблем.

Читайте також: 

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше