На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту-дослідження «Справжня історія Криму, Донбасу та Півдня»

Анонси 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту-дослідження «Справжня історія Криму, Донбасу та Півдня»
Поширити в соціальних мережах:

У циклі будуть показані унікальні артефакти, фотографії, документи, оригінали старовинних мап…

З понеділка, 3 червня, на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра трьохсерійного документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія», присвяченого дослідженню достеменної історії Донбасу, Криму, та Півдня України. 

У циклі документальних програм «Справжня історія» будуть показані унікальні артефакти, фотографії, документи, оригінали старовинних мап, що були знайдені в архівах по всьому світу і розкривають справжню історію регіонів, на які зазіхає росія. Ці матеріали викривають історичні оборудки країни-агресора, доводять, що росіяни століттями створювали історичні фейки, готуючи інформаційний плацдарм для цієї війни.

Під час підготовки трьох епізодів Акім Галімов разом з командою проєкту відвідав архіви в Туреччині, Англії, Швеції та Франції. Було записано ексклюзивні інтерв’ю та коментарі з відомими дослідниками, які багато років вивчають історію України. Також в Туреччині команді проєкту вдалося розшукати нащадків династії Ґераїв, яка безперервно правила у Криму майже 400 років, і записати з ними інтерв’ю.

«Справжня історія Криму, Донбасу та Півдня – один з наймасштабніших проєктів нашої команди, над яким ми працювали більше року. Я хочу, щоб люди побачили скільки інформації про Україну зберігається в архівах за кордоном, і це факти, які повністю змінюють уявлення про нашу історію. Сьогодні, коли росія веде дуже агресивну інформаційну кампанію по світу, що спрямована на те, аби представити нашу державу як країну, що не має суб’єктності, не має своєї власної історії, ми маємо створювати і поширювати проєкти, які розбивають цю брехню. У Франції ми знімали мапу середини 12 століття, там позначені Київ, Канів, інші українські міста у тому числі місто Олешшя, на самому Півдні. До чого тут ісконорусскість і росія? Її навіть не існувало в ті часи» - розповідає про проєкт продюсер та ведучий Акім Галімов.

Перший випуск - «Справжня історія Донбасу» присвячений найбільшій історичній фальсифікації: «ісконно русскій», російськомовний, розбудований Сталіним та Радянським союзом – таким зазвичай представляє Донбас російська пропаганда та саме цим намагається виправдати 10 років війни проти України. А вбивства українців і знищення українських міст називає війною за «історичну справедливість». В Україні досі багато стереотипів щодо цього регіону. Серед багатьох українців досі поширені уявлення про Донбас, як про край шахт, териконів і сепаратистів. З 90-их і нульових років найперша асоціація – це батьківщина проросійського януковича та страйки збіднілих шахтарів. Але чому ми знаємо саме таку правду? 

Креативний продюсер проєкту: Ганна Юрловська. Режисерка постановниця: Дарія Саричева. Сценаристи: Євгенія Подобна, Андрій Перцин, Людмила Сівак. Виконавчий продюсер: Станіслав Зурахов.

Проєкт «Справжня історія» підготовлено в рамках «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 медіа та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми і не обов'язково відображає позицію ЄС.

Не пропустіть прем’єру документального проєкту «Справжня історія Донбасу» 3 червня о 14:30 на телеканалі 2+2.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Мирна угода з Османською імперією: як росія обманом знищила Кримське ханство і заволоділа Кримом?
Стародавній алфавіт давно зниклої цивілізації нещодавно випадково виявили в Іспанії
Загадкові шахти Африки: людям кам'яного віку знаряддя та технології дали прибульці?
Загадкові шахти Африки: людям кам'яного віку знаряддя та технології дали прибульці?

50 тисяч років тому в Південній Африці вже існувала вугільна промисловість…

«Помпейські» трилобіти: у Марокко знайшли рештки морських істот в тривимірній формі, яким 508 млн років
«Помпейські» трилобіти: у Марокко знайшли рештки морських істот в тривимірній формі, яким 508 млн років

В них можна розгледіти м'які тканини, ротовий апарат та внутрішні органи…

Бігфут в Канаді: антрополог знайшов лігво, шерсть та сліди 60-го розміру невідомої істоти (ВІДЕО)
Читати більше