Канадський бізнесмен українського походження допомагає відбудовувати Україну: історія Антона Ващука

Загублений світ
Канадський бізнесмен українського походження допомагає відбудовувати Україну: історія Антона Ващука
Поширити в соціальних мережах:

Наша країна завжди відкрита для своїх…

Антон Ващук, громадянин Канади, вперше відвідав Україну у 2004 році разом зі своїм дідусем. Прадідусь та прабабуся Антона змушені були тікати від більшовицького терору за океан.

Антон вирішив переїхати до України, адже закохався в неї з першого погляду. Тут він одружився на українці і побудував власний бізнес. З початком повномасштабного вторгнення росії Антон вивіз свою родину за кордон, але сам повернувся назад. Він очолив міжнародну програму з підтримки українського підприємництва, освіти та інновацій.

«В Україні зараз дуже багато стартапів, які є інноваційними та відомими у світі. Наприклад, App Reface, що дозволяє змінювати обличчя на фото, стала номером один в App Store в США і понад 100 країнах. Їхня команда працює тут, у Києві. Це велика успішна історія не лише для України, але й для технологій загалом», - розповів Антон Ващук.

Антон впевнений, що стартапи стануть головними драйверами розвитку та відбудови України. Українські безпекові рішення та безпілотні технології визнані одними з найкращих у світі. Стресостійкість і здатність до адаптації дозволяють українським підприємцям швидко завойовувати міжнародні ринки.

«Комбінація зусиль долати тривогу та інновацій дає дуже успішний результат», - підкреслив Антон Ващук.

Світовий конгрес українців у десятках країн знаходить донорів, які відновлюють зруйновані села та міста.

«Сьогодні ми пропонуємо міським радам в різних країнах знайти певний район в Україні, де вони можуть допомогти фінансово відбудувати. Ми, наприклад, маємо школу в Україні, де можемо допомогти. Інші можуть відбудувати лікарню, інші - щось інше. Програма відбудови буде дуже цікавою», - розповів Антон Ващук.

Українські жінки та діти, які були змушені виїхати за кордон, мають бути впевнені, що вдома на них чекають нові садки, школи, лікарні та нове життя. Приклад Антона Ващука, який повернувся до України через багато поколінь, показує, що наша країна завжди відкрита для своїх. Нащадки емігрантів не лише розвивають українську економіку, але й відроджують культуру, яку вихідці з України передавали з покоління в покоління.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

В США жив кіт, який передбачав смерть: чотирилапий провидець мешкав в будинку для літніх людей
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?

Також російська імперія перейменовувала поселення та зносила пам’ятники…

У грі захищає людство від монстрів, а в житті зупиняє росіян: як працює нова турель від українських винахідників?
Шокуюче відкриття вчених: під Північним Льодовитим океаном кипить рідина з температурою 300°C
Читати більше