Ведучий Геннадій Попенко: «Москалів зупинить лише сила, ЗСУ і єднання українців»

Загублений світ
Ведучий Геннадій Попенко: «Москалів зупинить лише сила, ЗСУ і єднання українців»
Поширити в соціальних мережах:

Про сім'ю, ЗСУ та «Загублений світ»...

У червні минулого року ведучий та актор Геннадій Попенко вступив до лав ЗСУ. Та попри службу, він не припиняє волонтерити та навіть встигає зніматися у новому сезоні проєкту «Загублений світ» на каналі 2+2.

Геннадію, нещодавно ви опублікували фото з Ізюму біля пам’ятки «Половецькі баби». Раніше ви розповідали, що служите на Київщині, чи вас передислокували на Схід?

Так, ви володієте актуальними розвідданими – служу на Київщині. Але іноді бувають завдання, які потребують пересувань. Сподіваюся, що всі українці ще матимуть можливість фотографуватися не лише біля ізюмських баб, але й біля Кам'яної Могили та на верхівці Чуфут-Кале.

Ваша дружина Ірина не одразу підтримала ваше рішення піти в ЗСУ, а як відреагували батьки? До речі, де вони зараз? Чим займаються?

Мами доволі давно немає. Батько мешкає в Полтаві, яку він називає «благословенним болотом», і переконаний, що ніколи і ніщо не загрожуватиме цьому непохитному краю. Ми не бачилися з ним понад рік. І нещодавно, вперше після вторгнення, я мав можливість із ним побачитися. Як раз дорогою на Схід. Це була зустріч довжиною у кілька обіймів та пару фраз. Але навіть за таких екстремально коротких умов далі наше авто поїхало із додатковим вантажем – коробкою від батька. А в ній кілька банок домашнього варення та вирізьблені батьком дракони – «Для діток».

Ставлення батька до мого вибору можна висловити простим фактом. У свої 70, з перших днів вторгнення, він пішов записуватися до ТрО. Не взяли. Засмутився, але не склав руки. Відтепер з продажу створених ним дерев'яних виробів до ЗСУ тече грошовий струмок.

Майже в кожній українській родині тепер є військовий. Що б ви порадили тим, хто відпускає рідних на війну? 

Ви про можливість втратити рідну людину? Вона є. І немає сенсу описувати, наскільки це велика втрата. Ми не відчуваємо те, що відчувають дружини, які лишаються без чоловіка. Ми не уявляємо, як це, у п’ять рочків почути: «Тата тепер з нами більше немає, він на хмаринці».

Але іншого шляху, окрім як йти в армію, немає. Москалів не зупинить красива антивоєнна пісня, плакат із голубом чи угода про мир. Їх зупинить лише сила, лише ЗСУ і єднання українців. Всі ми маємо робити свої маленькі важливі кроки до перемоги. Релігія забороняє стріляти? Сідай за кермо тягача чи ставай парамедиком. У війську є багато потреб. Потрапляли навіть на очі оголошення щодо пошуку айтішників у військові підрозділи. Ми всі різні, але ми усі можемо дати щось своє, особливе, задля перемоги.

В ефірі 2+2 продовжує виходити проєкт «Загублений світ», який знімали вже під час війни. Як ви встигаєте служити та брати участь у зйомках? Чи отримуєте відгуки про проєкт від ваших товаришів по службі?

Часто чую це питання (усміхається). Взяти вільний день зараз – це непросте завдання. Але іноді бувають моменти, коли поїздка в Київ необхідна у справах підрозділу. Саме тоді можна напружитися і спробувати встигнути зробити кілька справ.

А військовим дійсно подобається наш проєкт. Новин іноді буває забагато, художні фільми задовгі та вигадані, серіали забирають багато часу. Тому формат «Загубленого світу» – це саме те, що потрібно для перемикання уваги,  відпочинку та отримання нової інформації.

З початку повномасштабного вторгнення «Загублений світ» змінив формат. Про що тепер розповідаєте у випусках, які теми зачіпаєте?

«Загублений світ» завжди обирав теми, які вражають. Настільки, що іноді важко знайти їм пояснення. І ось сталося вторгнення до України армади зла. Будь-яка інша європейська країна під таким натиском прожила стільки, скільки вони пророчили нам – 3 дні. Але Україна здійснила диво і вистояла. Та продовжує вражати. Людяністю, силою, мудрістю, щирістю. Зараз немає теми, яка б вражала сильніше. А отже, це справа для «Загубленого світу».

Яка програма стала для вас найбільшим відкриттям?

Особисто мені зайшла програма «Четвертий рейх». Це порівняння рашистського та нацистського режимів. Зібрано факти з двох сторін. І вони однакові! «Совпадєніє? Нє думаю!» 

Повне інтерв’ю Геннадія Попенка читай на сайті afisha.bigmir.net

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше