Таємниця містичної стародавньої криниці Тухала в Естонії пов’язана з падінням метеориту три млн років тому

Загублений світ
Таємниця містичної стародавньої криниці Тухала в Естонії пов’язана з падінням метеориту три млн років тому
Поширити в соціальних мережах:

Раз на рік вода у криниці закипає і вивергається на поверхню…

У тихому естонському селищі Тухала розташована криниця, яка вважається джерелом таємниці паралельних світів. Місцеві мешканці стверджують, що кілька разів на рік там відбуваються дивні явища – вода раптово закипає і вивергається на поверхню. І це не вигадка, а реальний задокументований факт.

Це явище, відоме як «кипіння Тухали», щороку спостерігають сотні людей, і триває воно близько трьох тижнів. У 2013 році науковцям вдалося частково відповісти на питання, чому так відбувається. Вони припускають, що основою цієї криниці є розлом земної кори, який виник внаслідок падіння метеориту близько трьох мільйонів років тому.

Небесне тіло, що впало на Землю, створило глибоку, але вузьку воронку, яка з часом заповнилася водою підземних річок. У 16-му столітті цю воронку перетворили на криницю, яку місцеві мешканці дотепер вважають місцем зіткнення паралельних світів, адже, крім виверження води, спостерігають там й інші дивні явища.

Тому існують й інші теорії того, що відбувається в естонському селищі. За словами езотериків, криниця Тухала є не лише джерелом води, але й порталом між двома різними світами. Вони вважають, що через цей портал проходять чаклуни, які, взаємодіючи з нашим матеріальним світом. Коли їх надто багато, то це створює різкий тиск на підземні води, що призводить до «кипіння» криниці.

Більше цікавого про містичну та загадкову криницю в селищі Тухала в Естонії дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Повний скелет та гніздо з яйцями: в Кременчуці знайшли докази того, що в Україні жили динозаври
Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Читати більше