Руїни міста, загадкові скульптури, тінь людини і навіть людський череп: фото з Марса, які шокували світ

Загублений світ
Руїни міста, загадкові скульптури, тінь людини і навіть людський череп: фото з Марса, які шокували світ
Поширити в соціальних мережах:

Хоча науковці піддають ці знімки суворому аналізу, тисячі ентузіастів…

Марс завжди привертав увагу науковців і любителів космосу. Ця планета залишається однією з найбільших загадок нашої Сонячної системи. Але, завдяки численним апаратам, які вдалося успішно доправити на Марс, вчені мають можливість розширити наше розуміння космічного середовища та навіть шукати там сліди життя.

Фотографії, надіслані марсоходами, не раз піднімали хвилю зацікавленості. На деяких з них чітко видно структури, які нагадують артефакти, що тут, на Землі, датуються давніми цивілізаціями. Наприклад, знімки, зроблені апаратом Вікінг у 80-х роках, показують геометрично правильні форми, що схожі на руїни міста, а також об'єкти, подібні до земних скульптур.

Серед найбільш шокуючих фотографій – тінь, що нагадує людину у скафандрі, яка схилилася над ровером. Цей знімок викликав величезні дискусії: чи це можливо, що на Марсі присутні люди?

Скептики відкидають цю ідею, наголошуючи на тому, що космічні агенції поки що не володіють технологіями для доставки людей на Червону планету.

Марсохід Спіріт теж вразив світ знімками, зробленими на Червоній планеті. На одному з фото видно об'єкт, схожий на людський череп. Ентузіасти розрахували його розміри і припустили, що мозок власника цього черепа міг мати масу, схожу на мозок людини – півтора кілограма. Ці спостереження викликали бурхливі дискусії серед науковців та ентузіастів космосу.

Відомий український фізик Анатолій Відьмаченко нагадав про перші дослідження, які вказують на можливість життя на Марсі. Зокрема, він згадав, що проби ґрунту, зібрані раніше апаратами, показали наявність вуглекислого газу, який виникає в результаті дихання. Це викликало припущення про наявність живих організмів на планеті. Однак ці спостереження не підтвердилися подальшими дослідженнями.

Хоча науковці піддають ці знімки суворому аналізу, тисячі ентузіастів продовжують шукати в них підтвердження неймовірних теорій.

Більше про фото з Марсу, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Повний скелет та гніздо з яйцями: в Кременчуці знайшли докази того, що в Україні жили динозаври
Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Читати більше