Таємниці отамана Івана Сірка: українські військові - нащадки воїнів-звірів

Загублений світ
Таємниці отамана Івана Сірка: українські військові - нащадки воїнів-звірів
Поширити в соціальних мережах:

За легендою Іван Сірко був вовкулакою...

У 1966 році до Києва з офіційним візитом прибув найвідоміший французький політик ХХ століття, президент Шарль де Голль. На честь високого гостя радянська влада організувала обід у Маріїнському палаці та екскурсію до Меморіалу Вічної Слави. Несподівано генерал де Голль попросив, щоб його відвезли на могилу козака-характерника Івана Сірка. Виявляється, запорізький кошовий отаман – національний герой Франції.

«У нього були оті здібності, які ми сьогодні називаємо надлюдськими», - розповідає кобзар, заслужений артист України Тарас Силенко

І це справді так! 1946 року французький король, який багато років не міг відвоювати захоплену іспанцями фортецю Дюнкерк винайняв загін запорожців під командуванням Сірка. Козаки за одну ніч звільнили від ворога неприступну фортецю.

«Зафіксовано 100 битв під керівництвом Івана Дмитровича Сірка, і не зафіксовано жодного програшу», - розповідає наказний Верховний Отаман Українського козацтва Віталій Опанащук

Історія знає лише двох легендарних полководців, які не програли жодної битви, усі походи завершили успішно та захопили всі міста, які брали в осаду - це Олександр Македонський та Іван Сірко.

За легендою Іван Сірко був вовкулакою. Він народився із зубами. А своє прізвисько отримав за здатність під час бою обертатися на сірого вовка, вести розвідку та вчиняти диверсії в тилу ворога.

Виявляється, козаки перейняли у язичників-волхвів давні вовкулацькі традиції. До елітних загонів запорізького війська відбирали прямих нащадків так званих воїнів-звірів, які від народження володіли вовчими інстинктами.  

«Поляки не виходили на відкрите протистояння, якщо вони не переважали в 10 разів козаків, козацькі підрозділи. Приблизно те ж саме було і в татарів, я вже не кажу про москалів», - розповідає наказний Верховний Отаман Українського козацтва Віталій Опанащук

Більше про міць українських захисників, про їхні надздібності та вражаючу силу дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше