Коти здатні лікувати своїх господарів та навіть передбачити чиюсь смерть: у чому їхній секрет

Загублений світ
Коти здатні лікувати своїх господарів та навіть передбачити чиюсь смерть: у чому їхній секрет
Поширити в соціальних мережах:

Унікальність котів досі ретельно вивчають науковці…

У 60-х роках минулого століття ЦРУ розпочали роботу над унікальним проєктом – «акустичне кошеня». У тіло кота вживили шпигунський пристрій для запису розмов. Мікрофони вивели у внутрішні вуха, а антену, що передає сигнал, розмістили у хвості. Про таємний проєкт дізналися, коли одного з таких кошенят випадково збила машина, і сталося це в СРСР!

Цікава та дивна історія трапилася і в Америці. Там був зафіксований факт про те, що кіт, що жив у будинку престарілих передбачив близько 50 смертей. За це працівники закладу прозвали його «янголом смерті». За кілька годин до того, як людина мала зробити свій останній подих, кіт вмощувався на груди стареньких.

Дивовижні речі траплялися у верхівках влади деяких країн. 1 січня 1969 року тодішній Генсек СРСР Леонід Брежнєв отримав подарунок від Далай-лами – чорного кота на прізвисько Лама, що має дар передбачення. Далай-лама порадив Брежнєву берегти кота, як зіницю ока, адже померти вони мають приблизно одночасно. За свідченнями сучасників кіт щонайменше 4 рази рятував життя політика. 22 січня 1969 року Брежнєв мав зустрічати екіпаж космічних кораблів Союз-4 та Союз-5. Помітивши дивну поведінку кота, Генсек пересів з першої машини кортежу у третю. На в’їзді у Кремль першу автівку розстріляв молодший лейтенант радянської армії Віктор Ільїн.

Навесні 1982 року кіт генсека загинув під колесами авто, а власник кота Брежнєв помер за майже пів року після свого кота.

2010-й. Після 20 років досліджень біолог із Казахстану Тимур Байсалов зробив сенсаційну заяву: коти шпигують за землянами та передають інформацію у інші світи. Кожен з них отримує свого підопічного. І поки людина потрібна коту для виконання завдання, він буде її рятувати.

«Одне з недавніх досліджень виявило, що коти випромінюють певну частоту, яка сприяє загоєнню ран, лікуванню переломів, травм опорно-рухового апарату. Вони це роблять для себе та інколи стараються це робити для людини, з якою в них або хороші стосунки, або якій вони хочуть допомогти», - розповіла зоопсихолог Оксана Галан

Про унікальні ознаки котів, які досі не можуть розгадати науковці дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше