«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт

Загублений світ
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
Поширити в соціальних мережах:

Це свідчення великої сили та мужності…

Ліон, військовослужбовець з Київщини. Повномасштабне російське вторгнення застало його за кордоном. Проте чоловік не міг залишатися осторонь і повернувся, щоб захистити свій дім.

Він воював на Харківщині, пройшов Лисичанськ, Бахмут, Соледар, Ізюмський напрямок та Кремінну. Але, стримуючи навалу російських окупантів на Донеччині, Ліон втратив ногу, а його тіло було переповнене уламками. Лише завдяки надзвичайним зусиллям побратимів чоловіка вдалося евакуювати з-під обстрілів і доправити до лікарні. Безкоштовну допомогу з реабілітацією та протезуванням Ліонові запропонували кращі клініки Німеччини та США.

«Це все круто і класно, але є одна проблема – обслуговування протезу. – каже військовослужбовець ЗСУ – Тобто, якщо протез закордонний і він раптом зламається, то по запчастини треба їхати за кордон».

Відсутність іноземних сервісних центрів в Україні – проблема, з якою зіштовхнулися сотні людей, протезованих за кордоном. Однак, зараз вони можуть отримати допомогу в Центрі «Незламних» - одному з найбільших українських центрів реабілітації, який об’єднав 4 000 фахівців. 

«Ми маємо змогу привозити сюди досвідчених людей зі всього світу, а також збирати українських протезистів, підвищувати їхній професіоналізм», - каже директорка з розвитку Центру «Незламні» Ірина Заславець.

Ліон також скористався послугами «Незламних» і навіть став там прикладом наполегливості та волі до перемоги. Одразу після реабілітації він вирішив повернутися на фронт, щоб допомогти остаточно звільнити країну від ворога.

«Було дуже важко, особливо в перший час, але мене зустріли мої ж побратими. Вони дуже захопилися тим, що я взагалі повернувся. Так продовжилась моя подальша служба», - каже Ліон.

Приклад чоловіка надихає інших ветеранів, що також постраждали у боротьбі. Їх повернення на фронт з протезами стає новим викликом для українських служб реабілітації. Проте, це також свідчення про силу та відданість тих, хто готовий захищати свою країну.

«Їх дуже важко втримати тут, в центрі. Переважна більшість хоче повернутися на фронт. В нас навіть є пацієнти, які стріляють з біонічними протезами рук. Вони повертаються і захищають нас», - каже директорка з розвитку Центру «Незламні» Ірина Заславець.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Читати більше