Скандальне інтерв’ю доньки Юрія Гагаріна: що приховували про політ першого космонавта?

Загублений світ
Скандальне інтерв’ю доньки Юрія Гагаріна: що приховували про політ першого космонавта?
Поширити в соціальних мережах:

Ким він був – символом радянської космічної ери, або частиною міфу XX століття…

Юрій Гагарін – невмирущий символ радянської космічної епохи, який досі тримається на п'єдесталі в росії. Там про нього складають вірші та пісні, а його образ є «священною коровою». Його ім'я вкоренилося не лише в серцях росіян, але й усього світу. Хроніка його історичного польоту в космос у 1961 році зробила Юрія Гагаріна не лише першим космонавтом, а й справжнім героєм міжнародного масштабу.

«У нього було світове турне. Майже рік він мандрував і в кожному куточку планети йому влаштовували урочисті прийоми. Ця пальма першості, яку приніс Юрій Гагарін своїм приземленням з космосу, змусила усіх «приклонити коліно» перед подвигом Радянського Союзу», - згадує події тих часів військовий експерт Олег Жданов.

108-хвилинний політ Юрія Гагаріна став символом технологічної переваги Радянського Союзу над американськими конкурентами. Просто вмить США втратили лідерство у всьому.

«Дуже багато американців і конгресменів заявили, що це брехня. Раптом держава, яка має лише 20% від американського ВНП, їх обігнала», - каже професор географії, письменник, футуролог Петро Масляк.

Однак, трохи згодом, дочка Юрія Гагаріна Олена приголомшила світ своєю заявою. В 90-х роках вона дала інтерв’ю одному з російських телеканалів, де заявила – відеозапис із запуску ракети із першим космонавтом в історії планети, який зробив Гагаріна відомим на увесь світ, – це фейк.

Чи літали Юрій Гагарін у космос насправді? Це питання залишається відкритим та викликає багато суперечок. Однак у наш час, коли світ дедалі більше дізнається про брехню радянської влади, такі заяви не здаються чимось неймовірним.

Дивує інше, що в гонитві за світовою першістю, американський уряд теж міг піти на обман в деяких своїх космічних досягненнях. Мова йде про висадку людей на Місяць. Невже і ця подія може бути фейком?

Шокуючі подробиці дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше