Прокляте золото: найуспішніший золотошукач в історії в експедиції втратив сина та невістку, але знайшов омріяний скарб

Загублений світ
Прокляте золото: найуспішніший золотошукач в історії в експедиції втратив сина та невістку, але знайшов омріяний скарб
Поширити в соціальних мережах:

Мел Фішер присвятив своє життя пошукам затонулих кораблів…

«Золота лихоманка» - це історичний економічний феномен, який відбувався в різні періоди і в різних регіонах світу. Це було пов'язано зі зростанням інтересу до видобутку і торгівлі золотом. Серед жертв «золотої лихоманки» був і фермер з Каліфорнії Мел Фішер. Одного дня він продав усе, що мав і переїхав до Флориди, аби присвятити своє життя пошукам скарбів. Тоді чоловік ще не здогадувався, що стане найвідомішим і найуспішнішим скарбошукачем в історії, але заплатить за свій успіх життям найрідніших людей.

Переїхавши родина Фішер придбала невеликий човен, а решту грошей витратила на річне забезпечення пошуків скарбів. Однак за 360 днів експедиції не було навіть натяку на золото, аж раптом Мел знайшов неймовірних 1033 золотих дублони.

Чоловік міг забезпечити собі заможну старість, але несподівано для усіх вклав усі гроші у нові пошуки – семи іспанських галеонів, які у 1622 році вивозили дорогоцінності з Латинської Америки, але затонули. Лише на одному з кораблів – Nuestra Señora de Atocha – було золота на пів мільярда доларів. Пошуки золотих галеонів розтяглися на три роки.

«Я вважав, що це правильно. Що скарб десь поруч. І ми шукали, шукали і шукали, не могли повірити, що його не було. День за днем нічого не було. І так місяць за місяцем», - згадував скарбошукач Мел Фішер.

Пошуки золота остаточно спустошили кишені родини. Команда навіть не мала грошей аби купити собі їсти і харчувалася виключно тим, що спіймала в океані. Інвестори, яким Мел Фішер пропонував вкласти гроші, лише сміялися над ним, але лише до тих пір, поки він не натрапив на якір одного із затонулих іспанських галеонів. І чоловік таки знайшов скарб, який преса згодом охрестила «золотим банком Іспанії»: двометровий золотий ланцюг, золотий посуд та інші вироби із золота. Це принесло Мелу Фішеру 20 мільйонів доларів.

Однак чоловіку не давали спокою золоті злитки, які перевозив інший іспанський галеон. І влітку 1975 року син Мела Фішера – Дірк вийшов на слід цих омріяних скарбів. Але вночі перед зануренням стався шторм, який забрав життя декількох членів екіпажу пошукового судна, серед яких були Дірк і його дружина.

Як кажуть сучасні скарбошукачі, «так просто золоті скарби людям не даються і потрібно щось віддати своє, аби знайти їх». Але трохи оговтавшись від горя, родина Фішер продовжила пошуки. Що сталося далі – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше