Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?

Загублений світ
Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Поширити в соціальних мережах:

Ці шокуючі відкриття викликали багато запитань до існуючої історії світу…

Дослідження єгипетських мумій викликали сенсацію серед наукового світу. Німецька токсиколог Світлана Балабанова, проводячи аналізи, виявила сліди кокаїну та тютюну у рештках давніх єгипетських жриць і фараонів. Це викликало питання - як отруйні речовини, що зазвичай пов'язані з Південною Америкою, потрапили до давнього Єгипту.

Світлана Балабанова, разом зі своїми колегами, досліджувала мумії, беручи зразки волосся, тканин та кісток. Під час біохімічного аналізу вони виявили наявність кокаїну та тютюну у відповідних зразках.

«Я була просто приголомшена, адже зовсім не сподівалася знайти там кокаїн. Я була абсолютно впевнена, що сталася якась помилка», - зізналась токсикологиня Світлана Балабанова.

Вчена перевірила свої дослідження кілька разів, але кожен раз отримувала однаковий результат. Для підтвердження виявлених речовин вона використовувала тест, який застосовується поліцією у справах, пов'язаних із наркотиками. Такий аналіз вважається достатньо надійним для суду, оскільки речовини залишаються у волоссі місяцями, а після смерті – назавжди.

«Цей метод відправив до в’язниці багатьох злочинців. Тому, якщо у чиємусь волоссі виявили наркотики, вживання ним заборонених препаратів вважається доведеним для закону», - розповів токсиколог Джон Генрі

Шокуюче виявлення наркотиків і тютюну у давніх муміях викликало питання про те, як ці речовини потрапили до Єгипту тисячі років тому, коли міжконтинентальних зав’язків не існувало. Тому, отримані зразки Світлана Балабанова відправила у три різні лабораторії на повторний аналіз, але усі три дали однаковий результат, який шокував увесь науковий світ.

Більше подробиць про це дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Читати більше