Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення

Загублений світ
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
Поширити в соціальних мережах:

Про це ще за життя казав британський науковець Стівен Хокінг…

Британська наукова зірка Стівен Хокінг помер у 2018 році, але те, що він казав за життя, залишається актуальним й зараз. Його слова про загрозу ядерної війни та штучного інтелекту, який може поневолити людство, стають предметом серйозного обговорення серед футурологів та науковців.

Перший високотехнологічний робот, який був представлений світу, з’явився у 2016 році. Її назвали Софі. Вона могла самостійно мислити та спілкуватися з людьми. А ще – мріяла про власний бізнес і сім’ю. У світі технологій кожен новий крок приносить як безмежні можливості, так і потенційні загрози. Чи має людство контроль над своїм технологічним розвитком?

Футурологи попереджають, що штучний інтелект може зробити перший крок до нашого знищення. Заміна роботами та комп’ютерами людської праці на виробництві — це лише початок. Вже доведено, що роботи можуть опанувати навіть творчість.

Науковий оглядач Дмитро Бунецький наголошує, що навіть невеликий витік даних у секретних лабораторіях може призвести до катастрофічних наслідків для людства.

«Припустимо, є робот, який пише листи від руки, йому «годують» почерки людей. Цей штучний інтелект постійно навчається та розвивається. Потім ШІ просить своїх творців випустити його «погуляти» в Інтернет, щоб нібито подивитися, як пишуть люди, щоб вдосконалити свою роботу. Йому дають таку можливість і відводять на це годину, а потім знову забирають вільний доступ до мережі. Але з цього моменту людство приречене: швидко відбувається витік даних у секретних лабораторіях і ми всі помираємо. Це здається смішним, але саме такі страхи переслідують людей, які безпосередньо працюють зі штучним інтелектом», - каже Дмитро Бунецький

Цей сценарій відображає не лише страх перед можливими технологічними загрозами, але й необхідність у виваженому й обачному ставленні до розвитку штучного інтелекту.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше