Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Загублений світ
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Поширити в соціальних мережах:

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

Український ветеран Роман Кашпур продемонстрував неймовірну силу духу та фізичну міць, протягнувши на своєму протезі величезний військовий транспортник літак Ан-26. Незважаючи на те, що вага чоловіка на той час становила лише 78 кг, а літака — цілих 16 тонн, Роман здійснив неймовірний подвиг, протягнувши літак майже 7 метрів лише за 44 секунди. Це вражаюче досягнення було зафіксовано представницею Книги рекордів Гіннеса.

Далі український рекордсмен на протезі замахнувся пробігти марафон у Лондоні і зробив це! Метою його забігу був збір на протезування інших захисників України. На старт Роман прийшов з жовто-блакитним стягом із підписом «залізного» генерала Валерія Залужного.

«Це був додатковий стимул пробігти, тому що Валерій Федорович дав наказ, і ми не мали права його не виконати», — сказав незламний українець Роман Кашпур.

Важливо відзначити, що Роман не єдиний герой в цій історії. Українські військові, які повернулися з фронту з ампутаціями, створили команду під назвою «Сильні України».

«Вони виступають на міжнародних змаганнях. В Іспанії здобули перемогу і стали рекордсменами. Вони показали, що українець завжди йде до кінця. Власне своїм прикладом вони допомагають іншим своїм побратимам, та взагалі і всім нам, вірити в те, що Україна справді – нація непереможних людей», - каже керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом, доводячи, що навіть у найважчі моменти людина може здійснити неймовірне, якщо вона має сильний дух і підтримку рідних та співвітчизників.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Читати більше