Геннадій Попенко: про мандрівки місцями «Загубленого світу», виховання дітей та НЛО від байкера

Загублений світ
Геннадій Попенко: про мандрівки місцями «Загубленого світу», виховання дітей та НЛО від байкера
Поширити в соціальних мережах:

16 серпня - новий сезон «Загубленого світу» - програми, що розв’язує найскладніші загадки природи…

Походження міфів про вовкулак, космічні подорожі, містичні зникнення людей, еволюція тварин… Складається враження, ніби «Загублений світ» уже розкрив нам геть усі таємниці! А чи так насправді? Чого очікувати від свіжих випусків, як мандрувати слідами «Загубленого світу», де творці програми здобувають інформацію, якою є підготовка кожної серії, - про все це розповів один з ведучих програми Геннадій Попенко.

НЛО від байкера

Страшенно кортить дізнатися, чим дивуватиме новий сезон «Загубленого світу»? За 4 роки, здається, у програмі було показано все неймовірне, що нас оточує…

У новому сезоні буде, наприклад, програма про афери. Бо ці неймовірні схеми розвиваються паралельно зі стрімким технічним прогресом. Світ не стоїть на місці. Наш час продовжує підкидати загадки. Достатньо розгорнути стрічку новин. Ось одна зі свіжих: на Дніпропетровщині відкрили курган, що є давнішим за піраміди. Отже, нова таємниця. Яку, звісно, хочеться дослідити.

Особисто ви берете участь у створенні випусків?

Створення програми — колективна праця. Левову частку сценарної роботи виконують наші супер- редактори. Із головним редактором, Вікторією Самійловою, я завжди на зв’язку. І якщо маю інформацію для програми, то обов’язково ділюся. Нещодавно про «Загублений світ» говорили на байкерському зльоті: товариш-мотоцикліст показав мені зняте власноруч відео з невідомими летючими об’єктами. Тож я відразу пишу Вікторії: «Маємо нового спікера на тему НЛО».

Знімання якого випуску вразило вас понад усе?

Це була програма до дня чорнобильської катастрофи. «Загублений світ» дістав дозвіл знімати в самому епіцентрі трагедії. Ми побачили кнопку, натиск якої, ймовірно, і спричинив страшне лихо, що його наслідки країна долає й досі. Але найбільше враження лишила природа. Крізь чорне згарище лісу до неба пнуться молоді дерева. Між стовбурів, що пережили пожежі, ми бачили оленів, ба навіть двічі зустрілися з лосем. А якщо подивитися світлини, зроблені фотопастками, розмаїття тваринного життя здивує. В такому місці розумієш: хоча людина завинила перед природою, однаково є шанс відновити баланс. Іноді потрібно просто не втручатись у процес. Не заважати.

Чи вдалося вам позбутись якихось забобонів завдяки програмі?

Я не пускаю їх до свого життя. Я практичний, із реальним поглядом на речі. Гадаю, саме через це мені настільки цікаво бути частиною «Загубленого світу». Я все прагну зрозуміти і вважаю, що кожну таємницю слід розкрити. А якщо зробити цього не вдається, починається злам моєї свідомості. (Усміхається.)

Коли вже їхати, то весело

Ви з родиною двічі мандрували місцями «Загубленого світу». Розкажіть, як це було

Уперше ми їхали Поліссям до Львова. Шукали унікальні смаколики на півночі Рівненщини, ночували на березі «гліцеринового озера», блукали «вулицями» Кам’яного Села — природного об’єкта, походження якого вчені не можуть пояснити. Після такого захотілося продовження, і ми рушили на південь. Фінальний пункт — дикі пляжі Одещини, де нас очікував сюрприз. Ми виявили, що усамітнитися там не вдасться, адже навколо купа істот. Найліпше їх помітно вночі. Коли вони світяться і забарвлюють море флуоресцентними кольорами. Так, я про планктон. Утім, найсильніше враження лишив Бушанський скельний храм — барельєф із загадковим сюжетом. Що тут скажеш… Треба їхати знову.

Як витримує довгі подорожі ваша старша донька, Богдана?

Так склалося, що Богдана подорожувала з ранніх навіть не років, а місяців. У 4 місяці був її перший байкерський фестиваль. У 5 — кіно-фестиваль на Західній Україні. Певно, звичка сформувалася ще тоді. А допомагає цій звичці характер: спокійній, посидючій дівчині легше виносити складнощі далекої дороги. Натомість менша доня дуже енергійна. Тож відтепер усі наші спільні поїздки перетворилися на непрості завдання, а в машині є купа різноманітних забавок.

В очікуванні першої дитини ви з дружиною часто-густо сідали на мотоцикли. Друга вагітність також супроводжувалася ревінням моторів?

Ми менше подорожували, і, мабуть, на характері молодшої доні, Святослави, це відбилося. Два роки тому дружина зайнялася боксом і готувалася до першого бою, а за кілька днів до змагань дізналася щасливу новину. Тож бій не відбувся, хоча складається враження, що удар у Святи вже кимось поставлений. (Сміється.)

Шлях принцес-воячок

Чи відчуваєте різницю між першим та другим батьківством?

Не знаю, чи можна порівнювати. Усе індивідуально, і скрізь є нюанси. Святослава була активною ще в животику. Стільки ударів її мама не дістала за все своє життя. Однак пологи пройшли значно легше і швидше. Свята й тоді поводилась активно — не прийшла, а вскочила в цей світ. Здається, батькам другої дитини має бути трохи простіше: схема ж відпрацьована. Але ні.

Коли народжувалася Богдана, ви були поруч із дружиною. А чи бачили появу Святослави?

Так. Звісно, під час пологів ти не зможеш надати кваліфіковану допомогу, але сама твоя присутність, слово підтримки, стискання руки іноді не менш дієві.

Що порадите чоловікам, котрі непритомніють від самого слова «пологи»?

Не варто боротися з собою. Знервована людина може нашкодити процесу своєю істерією. На пологи слід іти, якщо ти розумієш, що контролюєш себе і здатен психологічно допомогти дружині.

Богдана і Святослава для вас принцеси? Чи ви прихильник спартанського виховання?

Бодя і Свята — ані принцеси, ані воїни. Вони принцеси-воїни. (Посміхається.) Богдана займається балетом, виходить на подіум, але водночас може відтиснутися від підлоги 25 разів. А Свята ніби боєць, проте в неї свої перестороги. Наприклад, у її віці Богдана вже їздила зі мною на мотоциклі, а ця навіть сідати на байк боїться. Чи просто не хоче.

Виховання підступом

Як відреагувала Богдана, коли дізналася, що в неї буде сестричка?

Отетеріла. Не вкладалося в голові, певно. «Отак просто? Просила-просила кілька років — і ось ця мить настала?!»

Зараз вона панькає Святу? Не ревнує через те, що сестрі приділяється більше уваги?

Старша дуже любить молодшу. Заціловує, допомагає, доглядає. Але діти такі діти. Іноді прориваються порівняльні характеристики, і тоді ми даємо волю іронії. Наприклад, Богдана раптом акцентує увагу на тому, що Святі щось купили, а їй ні. І от підступні батьки, які мають добру пам’ять, починають жартома наголошувати на кожній речі, придбаній особисто Богдані. Зрештою вона каже зі сміхом: «Та досить уже. Я зрозуміла». (Усміхається.)

Чи дозволяєте їй дивитися проекти за вашої участі?

Ще зарано. Хай би як мені подобалися ці проекти, я не змушуватиму дитину дивитися те, що не розраховано на її вік. Усе має відбуватися поступово і своєчасно.

Про які проекти мрієте?

Здається, незабаром один із них матиме втілення. Уже є домовленість, що ми з родиною проводитимемо огляди авто. Кожен висловлює свою думку, в кадрі всі разом. Так я зможу бути водночас на роботі та з сім’єю.

Автор: Лілія Медяник

Джерело: Телескоп

Не пропусти, з 16 серпня новий сезон програми «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2, з понеділка по четвер, о 16:50!

Дивись також:

«Готовий до всього!»: на телеканалі 2+2 стартує новий телевізійний сезон

Чотири проєкти 2+2 досягли історичних рекордів телеперегляду

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Фото літаючих динозаврів: свідчення загадкових зустрічей людей з гігантськими птахами
Хмари, дощ і аерозольні частинки: розкрито таємницю найчистішого повітря на Землі
Хмари, дощ і аерозольні частинки: розкрито таємницю найчистішого повітря на Землі

Своїм кришталево чистим повітрям відомий Південний океан, але…

Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму
Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму

77 Каннський кінофестиваль оголосив свою програму. Київстар ТБ зібрала найважливіше…

Кремль настільки боїться викрадених ним українських дітей, що створив окремий орган контролю над ними
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?

Вони жили неподалік від стабільних водойм та відкритих середовищ, що свідчить…

Читати більше