Актор серіалу «Я – Надія» розповів про зйомки під час війни та трагедію спілкування з батьками в Криму

Я - Надія
Актор серіалу «Я – Надія» розповів про зйомки під час війни та трагедію спілкування з батьками в Криму
Поширити в соціальних мережах:

З початку повномасштабної війни актор займає активну політичну позицію…

Український актор Данііл Мірешкін народився в Костянтинівці, пізніше переїхав із сім’єю до Феодосії. Після школи актор вступив до київського вузу, проте його батьки досі залишаються в Криму. В інтерв’ю журналістці Аліні Доротюк Мірешкін розповів, що зараз практично не спілкується з рідними. 

З початку повномасштабної війни актор займає активну політичну позицію – волонтерить, створює благодійні проєкти, навесні 2022 року допомагав іноземним журналістам висвітлювати події у гарячих точках на сході України. Коментуючи стосунки з близькими, які зараз мешкають в Криму, актор зізнався, що їхні погляди сильно відрізняються.

«Вони не займають активної політичної позиції. Але від цього не легше. Бо вони представники аморфної частини населення, яка дотримується думки: «Ми тихенько посидимо, ми ж ні на що не впливаємо, нічого не вирішуємо». І мені від цього усвідомлення дуже боляче. Нещодавно я просто видалився із сімейного чату».

Крім того, актор розповів, що свого часу теж не мав затятої проукраїнської позиції, адже зростав в зросійщеному середовищі. Але з 2018 року світогляд Мірешкіна почав змінюватися. 

«Моє розуміння української ідентичності відбулося завдяки Малому театру. Коли почав глибше вивчати українську літературу, у тому числі історію. Там було і є дуже класне оточення. І ось так поступово розпочалася моя трансформація», – зізнається актор.

З перших днів війни Мірешкін підтримує Україну та розповідає про злочини російської армії у своїх соцмережах. Ба більше, Данііл повністю перейшов на українську мову. 

У випуску актор згадав і про зйомки першого за час війни серіалу «Я – Надія», прем’єра якого відбудеться 24 лютого на каналі 2+2.

«Коли я отримав пропозицію, то був неймовірно здивований. Серіал заснований на реальних історіях харківських медиків і на тому, що з ними відбувалося у перші місяці повномасштабного вторгнення. Прототипом головної героїні є 22-річна дівчина, з якою ми потім познайомилися. Це було неймовірно», – розповідає Данііл.

Частину сцен «Я – Надії» знімали в Ірпені, зокрема в зруйнованих росіянами будинках.

«Ми знімали у розбомбленому п’ятиповерховому будинку в Ірпені, в квартирі, яка згоріла. І це був мікс почуттів. З одного боку, ми робили соціально значущий проєкт, і всі були у піднесеному настрої. А з іншого – ти потрапляєш у ці обставини і тебе коробить. У квартирі ще стоять обгорілі продукти... І ти розумієш, наскільки це реально. Це було моторошно... Хотілося звідти піти. Але ж це наше життя, і ми маємо це продемонструвати».

Також в інтерв’ю Данііл Мірешкін розповів, як почав таксувати, чи буде після перемоги України співпрацювати з російськими акторами та як 24 лютого Дмитро Гордон врятував його життя.

Повне інтерв’ю актора серіалу «Я – Надія» дивися за посиланням

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше