Пожежний протест на Київщині

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Пожежники заблокували дорогу, що веде до їхньої пожежної частини та до офісу Обленерго. Усе тому, що відвідувачі офісу енергокомпанії весь час паркують свої автівки вздовж дороги, заважаючи проїзду спецмашинам.

Це відео на мобільний зафільмували пожежники. До їхньої частини надійшов виклик із квартири у багатоповерхівці, але проїхати бодай сотню метрів рятувальники не змогли.
На щастя, до займання оселі не дійшло – до рятувальників звернулись жителі будинку, які полишили посуд на ввімкненій плиті і не могли хутко повернутись додому.

Аби блокади руху спецавтомобіля не сталось, пожежники вийшли із протестом. Надзвичайники влаштували пікет: перекрили дорогу, яка веде до їхньої пожежної частини, аби легкові автомобілі не паркувались і не перешкоджали руху.

Рятувальники  показують документи: ця ділянка дороги належить частині. Пропускають лише своїх колег, або тих, хто працює в Обленерго. Відвідувачів просять паркувати автівки в іншому місці. Одні дивуються, інші – рішучіші, навіть намагаються піти на таран. Щоправда, після переконань все ж  розвертаються. На одного з кермувальників довелось навіть викликати поліцію.

Сам собі Автодор: на Київщині чоловік сам відремонтував аварійну дорогу

Біля пожежної частини та офісу обленерго навіть є знак про паркування для відвідувачів офісу, але де ця зона, зрозуміти складно, адже ось тут, де стоїть машина – ятка, а далі автівки заважатимуть проїзду. Хто встановив вказівник, надзвичайникам невтямки.

Йдемо до енергетиків. У керівництва перерва, просять зачекати. Після, кажуть, керівник поїхав. У прес-службі Київобленерго нам пояснюють:

"Проблема проїзду автомобілів надзвичайних служб існує у багатьох містах України. Рік тому ми із рятувальниками робили експеримент на київському Подолі. До уявного вогню екіпаж діставався замість кількох хвилин – понад півгодини. Якщо автівка перешкоджає руху, рятувальники вимушені чекати. Або водія, або поліцейських".

Рятувальники Вишневого звернулись до міської влади із проханням дозволити їм встановити шлагбаум. Поки, обіцяють, стоятимуть.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше