Актор серіалу «Опер за викликом» Павло Вишняков розповів про роль у стрічці та поділився своїми думками про війну

Опер за викликом
Актор серіалу «Опер за викликом» Павло Вишняков розповів про роль у стрічці та поділився своїми думками про війну
Поширити в соціальних мережах:

Павло родом із Білорусі, проте майже 10 років мешкає та працює в Києві…

9 жовтня о 20:00 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра шостого сезону гостросюжетного серіалу «Опер за викликом» про харизматичного й відчайдушного капітана Артема Трофимова, якого грає актор Павло Вишняков.

Від перших днів повномасштабної війни в Україні Вишняков активно волонтерить – допомагає українським військовим, парамедикам і діткам, які постраждали від війни.

– Павле, ви добре пам'ятаєте перший день повномасштабної війни? Яким він був?

– 24 лютого я ліг о 4-й ранку, бо до останнього читав новини і не міг заснути. Щойно я почав засинати, як пролунав вибух. Я підійшов до вікна і зрозумів, що треба терміново заправити авто й купити продукти. Пам’ятаю, що дорогою заїхав до МакДональдза. Розумів, що, найімовірніше, це востаннє, коли я його скуштую (усміхається). Коли повернувся додому, Південний міст був повністю забитий машинами. Це було страшно.

Як діяти далі, я не знав. Морально зламався на третій день, коли мені довелося спуститися до підвалу. До цього я був удома і готував тривожну валізку. Всі сміялися, бо в мене вона складалася не з речей, а зі спирту, мотузки, ножів, компаса, рибацьких снастей, намету та спальника.

– У вас було передчуття, що росія розпочне повномасштабне вторгнення?

…Яскравим показником того, що ситуація лише загострюється, стала поведінка росіян в Україні. Від 2014 року я постійно сварився з російськими акторами через це. Коли людина приїжджає до іншої країни і хоче там працювати, є певні вимоги – вивчити мову, історію, знати законодавство. Це правильно й нормально. Але перебуваючи в Україні, росіяни не вважали це нормою. Коли я запитував, чи треба поважати іншу мову, традиції, культуру, росіяни завжди відповідали мені: «Ні». Це було жахливо.

– Нещодавно ви писали у своїх соцмережах, що хотіли б повернутися на знімальний майданчик. Скучили за роботою в кадрі?

– Тиждень тому, коли любий друг режисер Денис Тарасов надіслав мені фото й відео нашої спільної роботи в серіалі «Опер за викликом», щось защемило. Я зрозумів, що скучив. Не так за знімальним процесом, як за стосунками на майданчику.

– В Україні вас добре знають за роллю Артема Трофимова в детективі «Опер за викликом», що виходить на каналі 2+2. В жовтні нарешті відбудеться прем’єра шостого сезону, на який глядачі чекали понад рік. Яку роль серіал зіграв у вашому житті?

– Серіал «Опер за викликом» – це окреме життя, але передусім це круті знайомства. Коли «Опер» з’явився, для мене це був ковток свіжого повітря. До початку знімань першого сезону ми з режисером Тарасом Ткаченком розбирали кожну сцену. Ця ж робота тривала з режисером Денисом Тарасовим. Ми робили начитування, проробляли образи, попередню історію героя – все це дуже допомагало на майданчику як акторам, так і режисерові та всій знімальній групі.

Про волонтерство та власний благодійний фонд, про те, чому актор вирішив залишитися в Україні, більше цікавих історій зі знімань серіалу «Опер за викликом» читай у повному інтерв’ю виданню TSN.UA

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше