Життя на халяву: де оселитися, щоб за це заплатили

Життя на халяву: де оселитися, щоб за це заплатили
Поширити в соціальних мережах:

Мрієш змінити місце проживання, але зупиняє брак коштів? Ми тебе здивуємо: в світі є країни, які заплатять тобі за проживання на їх території!

  • Місто Детройт, штат Мічиган.

Раніше це була автомобільна столиця світу. За красу її навіть називали «Західним Парижем». Але сьогодні – це місто-пустка. Все почалося з того, що виробники автомобілів пропагували престижність власного авто й відмову від транспорту. Підігрівали це можливістю жити за містом та їздити на роботу на авто в Детройт. З цього й почалося спустошення міста. Але після нафтової кризи 1973 року користування машинами було не рентабельним. Детройт залишився без обслуговуючого персоналу. А покинуті будинки манили до себе неблагополучний контингент. Сьогодні місто, ніби кіношна декорація для фільму жахів: близько 33 тисяч закинутих хмарочосів, шкіл, лікарень, торгових центрів. Голлівудські режисери знімають фільми катастрофи, трилери та жахи. А сучасні художники використовують закинуті будівлі як матеріал для створення незвичайних інсталяцій. Тож якщо вас не лякає сусідство з різними маргіналами й ви готові ставити Детройт на ноги, приєднуйтесь до програми «Challenge Detroit». За її умов, місцева влада виплачує 2500 доларів спеціалістам різних сфер, які готові переїхати працювати й оселитися в місті. 

  • Каітангата, Нова Зеландія. 

В цій місцині проживає близько 800 осіб. Працює вугільна шахта, кілька лісопильних заводів та фабрика молочних продуктів. Вільних робочих місць та земель тут придостатньо. Нещодавно ЗМІ поширили інформацію про те, що кожному новому жителю готові заплатити аж 160 000 доларів, аби він оселився тут. Інформація зацікавила багатьох! Проте – виявилася неправдивою. Тут пропонують лише вигідний пакет з земельною ділянкою та будинком за 165 000 доларів. Хоча реальна ціна такого добра більша втричі. Але й така пропозиція не без уваги. Мер міста повідомив, що більше 5000 осіб подали заявку, аби придбати житло й оселитися в Каітангаті. 

  • Місіма, Японія. 

Селище Місіма розташоване на трьох островах. Тут проживає близько 400 осіб. Й дістатися сюди можна на паромі. Займаються тут в основному сільським господарством. А серед жителів переважають пенсіонери. Тому новим місіманцям будуть дуже раді! Щоб компенсувати дорогу та переїзд вам заплатять 100 000 єн – це майже 900 доларів. Окрім того, ще виплачуватимуть щомісячну матеріальну допомогу впродовж трьох років. Розмір цієї допомоги залежить від того самотній ви чи одружений, є у вас діти чи немає. Одинокий новачок отримує раз на місяць 85 000 єн, одружений – 100000. А ось батькам, накинуть ще по 100000 єн за кожну дитину. Тільки майте на увазі, Місіма дуже спокійне та тихе місце. Якщо вас це влаштовує – вперед! 

  • Провінція Саскачеван, Канада.

Якщо ви вирішили жити тут 7-10 років – здобувайте освіту! Студентам, які вчяться на комерційній основі, відшкодовують кошти в сумі від 3000 до 20000 канадських доларів. Цей розмір залежить від того, на якому факультеті ви навчаєтесь. Важливо, що найбільші кошти можуть отримати бакалаври.

Штат Аляска, США.

Низька температура повітря та захоплюючі подих пейзажі. Якщо ви мрієте про життя в суворому кліматі – вам на Аляску. З 1976 року уряд створив тут Перманентний фонд. В нього потрапляє 25% прибутку від обертів нафти. Половина цього прибутку розділяється між мешканцями регіону. Сума такої виплати не стабільна, бо залежить від доходів за останні 5 років та від кількості людей, які отримають ці кошти. За матеріалами Вікіпедії, найменша сума за все існування фонду становила 331 долар. А максимальна в 2015 році - 2072 долари. За прогнозами, в цьому році жителі Аляски отримають 1600 доларів. Але щоб ці кошти потрапили до ваших рук, треба виконати конкретні умови: прожити на Алясці рік, довести свій намір на проживання впродовж довгого періоду, а також не мати судимостей.

  • Селище Понга, Іспанія. 

Це одне з найстаріших сіл країни. Розташоване воно в провінції Астурія на заповідних територіях північно-східної частини країни. Населення тут не перевищує 1000 осіб. І лише п’ятдесят з них мають вік менше 18 років. Тому кожній новій парі, яка переїде сюди проживати й працювати заплатять 3000 євро. Така ж виплата чекає за кожну народжену на території селища дитину. Єдина вимога – сім’я має лишитися на території не менше ніж на 5 років.


  • Шан-Дю-Буль, Франція. 

Тут розташована французька комуна. Її населення складає близько 380 осіб. Але навіть для них тут не вистачає роботи. Тому молодь виїжджає в пошуках кращого життя. Хоча й сам Шан-Дю-Буль важко назвати глушиною: в Париж можна доїхати за 3 години на авто. В 2007 очільники селища запропонували купівлю земельних ділянок тут по 12 євро за квадратний метр. Розмір ділянки сягав до 1000 м квадратних. Проте бажаючих було замало. Акція була провальною. Тоді, мер Патрік Мадлен вирішив рятувати селище будь-що. Він виставив на продаж земельні ділянки в ті ж 1000 квадратів лише за 1 євро за м.кв. Завдяки цьому селище отримало більше 300 зацікавлених. Єдина умова: будинок на придбаній території треба побудувати за рік.


  • Ліверпуль, Англія.

Ліверпульський район Енфілд відомий тим, що тут знаходиться однойменний домашній стадіон футбольного клубу-легенди «Ліверпуль». Та навіть це не допомагає місцині від занепаду. Багато будинків залишено господарями. Вони старіють та псують загальне враження від міста. Саме тому муніципалітет запровадив програму, згідно якої можна придбати двохповерховий будиночок за 1 євро. Ціль такої акції – перетворити занепадаюче житло в красиве. І, відповідно, покращити архітектурний вигляд району. Перед продажем будинку, влада виконує найважчі та найзатратніші роботи по відновленню житла. Правда, є кілька умов, щоб скористатися цією пропозицією: треба бути підданим Великої Британії, жити й працювати в Ліверпулі.


  • Ганджі, Сицилія.

В цьомі італійському селищі теж можна придбати житло за 1 євро. Причина банальна – населення їде у великі міста на пошуки кращої роботи та життя. А будинки лишаються пустками. Саме тому влада комуни обрала 20 будинків, які виставила на продаж. Проте тут про попередній ремонт ніхто не подбає – все лягає на плечі нового власника. Важливо знати: оформлення придбання будь якої нерухомості на Сицилії коштує 6000 євро, навіть якщо сам будиночок коштує лише 1 євро. Головне зобов’язання нового власника – зробити ремонт за 5 років.


  •  Оттенштайн, Німеччина,

Це громада Нижньої Саксонії. Населення тут близько 1000 осіб – і з кожним роком ця цифра стає меншою. Люди їдуть до великих міст в пошуках роботи. І коли практично не лишилося дітей, які б могли відвідувати початкову школу, бургомістр громади вирішив безкоштовно роздавати земельні ділянки сімейним парам з дітьми. Хоча їх справжня вартість оцінена в 10000 євро. Звичайно за таку щедрість була умова: нові господарі мають облаштуватися в Оттанштейні й побудувати будинок за 3 роки.


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше