Застосувати процедуру екстракції для «Азовців» закликали українські артисти на благодійному футбольному матчі в Естонії

Застосувати процедуру екстракції для «Азовців» закликали українські артисти на благодійному футбольному матчі в Естонії
Поширити в соціальних мережах:

Відбувся фінальний матч першої серії Match for peace #StopWarInUkraine

У пʼятницю, 13 травня, о 19:00 в столиці Естонії відбувся фінальний матч першої серії Match for peace #StopWarInUkraine київського «Динамо». Суперником у цьому поєдинку на підтримку України став місцевий футбольний клуб «Флора», матч завершився рахунком 3:0 на користь «Динамо».

Трансляція відбулася традиційно на каналі 2+2!

На глядачів чекала серія потужних виступів від українських артистів, які зверталися до міжнародної аудиторії з проханням врятувати місто-герой Маріуполь та застосувати процедуру екстракції для «Азовців», що третій місяць боронять Батьківщину і знаходяться в підвалах багатостраждальної «Азовсталі». Футболісти «Динамо» вийшли на матч у футболках з зображенням Богородиці Оранти з Софії Київської. Символічно, адже Маріуполь названо на честь Діви Марії. А ведучі заходу, зірки та гості стадіону одягнули худі та футболки зі світлинами українських героїв, які боронять «Азовсталь» у Маріуполі, серед яких зокрема парамедик полку «Азов» Хасан, Катерина «Пташка», Богдан Кротевич, Ілля Самойленко, Святослав Паламар (Калина), Сергій Волинський (Волина), Денис Прокопенко.

Художній перфоманс, який став особливістю практично кожної благодійної гри «Динамо», цього разу обʼєднав одразу вісьмох різносторонніх артистів з потужною громадською позицією. Подія розпочалася чутливим виступом Олександри Ліщук — мешканки Маріуполя, яка написала щемливу пісню-присвяту «Місто Марії».

Гімн України цього разу виконали два артисти –  лідер гурту «Антитіла», боєць сил територіальної оборони ЗСУ Тарас Тополя, який разом зі своїми побратимами співав з Харкова, та українська реп-виконавиця alyona alyona, що виступила з трибун, де зосередилися тимчасові переселенці з України. 

Також alyona alyona разом з Jerry Heil заспівали авторську «Молитву», яка обʼєднала мільйони українців у спільних переживаннях. 

Уже традиційно, на глядачів чекала «Ой, у лузі червона калина» — легендарна стрілецька пісня, що стала символом українського спротиву, у виконанні alyona alyona, Jerry Heil та Христини Соловій

Неймовірно зворушив виступ Христини Соловій з піснею «Тримай», яку вона виконала в дуеті з 12-річною Ксенією Резницькою — юною співачкою, що народилася та донедавна жила в Маріуполі, поруч з театром, який так безжалісно знищив ворог. 

Після завершення матчу Віра Кекелія, Марта Адамчук і естонська співачка подарували глядачам хіт «Imagine» — культову пісню Джона Леннона, яка є символом пацифізму.

Крім цього, матч співпав з важливою датою – 95-річчям футбольного клубу «Динамо Київ». Клуб зі славетною історією, традиціями та великими досягненнями було засновано рівно 95 років тому, 13 травня 1927 року.  «Динамо» – найбільш титулований клуб України. Кияни двічі в своїй історії здобували Кубок володарів Кубків та одного разу Суперкубок Європи. 29 разів «Динамо» ставало чемпіоном. Серед знаменитих гравців «Динамо» три володарі Золотого м’яча – Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко. Легендарний тренер Динамо Валерій Лобановський, який помер рівно 20 років тому, вважається одним з найкращих футбольних спеціалістів свого часу. Саме він був тією людиною, яка задала цілий вектор розвитку футбольної науки.

Нагадуємо, усі виручені від продажу квитків гроші, а також донати, які надходитимуть упродовж телевізійної трансляції, будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні. Зокрема, кошти безпосередньо потраплять на рахунки Міністерства соціальної політики України і підуть на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо. 

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше