Як не хворіти взимку: лайфхаки для здоров'я

Як не хворіти взимку: лайфхаки для здоров'я
Поширити в соціальних мережах:

Зима близько! Ця фраза лякає вас? Ви вже уявляєте, як усі три місяці будете чихати, страждати від нежиті та температури? Аби вас не лякали морози, ми знайшли дієві рецепти зміцнення імунітету.

Найскладніше те, що імунітет – це не один орган у нашому тілі. Тож і підходити до зміцнення здоров’я у холодну пору року потрібно комплексно. Імунітет набагато складніший, ніж, припустимо, серцево-судинна система. Він працює навіть на рівні клітин.

Народні методи лікування раку: шкодять чи рятують? 

І не існує ніяких досліджень, які хоч якось довели б, що та чи інша пігулка, та чи інша трава, та чи інша звичка обов'язково зміцнять ваш імунітет. І ви більше ніколи не будете хворіти.

Головні вороги нашої імунної системи:

  • Простудні та інфекційні захворювання. Виходить замкнуте коло – чим частіше людина застуджується, тим більше страждає імунітет, і чим гірше імунна відповідь організму, тим частіше людина підхоплює інфекції.
  • Сезонні гіповітамінози (наприклад, нестача взимку вітамінів D і C).
  • Стреси. Доведено, що при сильному емоційній напрузі не тільки підвищується вироблення таких гормонів стресу як адреналін і кортизол, а й продукти гормону ацетилхоліну його інакше називають «гормоном слабкості», який робить вразливішою імунну систему організму людини.
  • Жорсткі дієти, дисбаланс білків, жирів і вуглеводів.
  • Зловживання алкоголем і сигаретами.
  • Нерозсудливе застосування антибіотиків.

Рейтинг хвороб, які лікує секс 

Але є кілька правил, які допоможуть вам укріпити імунну систему і менше хворіти взимку.

Висипатись

Найбільш, мабуть, простий і очевидний спосіб підвищити імунітет – висипатися. Якщо ви часто хворієте – ви, напевно, мало спите. Дослідження показали: люди, які висипалися всмак навіть на щеплення від грипу реагували краще. Сон лікує, пам’ятаєте такий вислів? Спіть на здоров’я!

Активні прогулянки або тренування

Скажіть ліні – "Бувай!" Якщо хочете бути здоровими. Наше тіло потребує помірних навантажень. Сидіти усю зиму у квартирі – не варіант. Не має значення, яким саме спортом займається людина: біг, їзда на велосипеді або просто ходьба – активний спосіб життя позитивно впливає на імунітет. Активне навантаження дуже корисно давати після пробудження: робити ранкову розминку або бігати.

Оберігати організм від зайвих клопотів

Це допоможе поберегти сили імунітету. Достатньо, наприклад, робити щеплення від грипу, мити руки, не купувати підозрілі продукти, провітрювати кімнати і вчасно лікувати зуби і інші проблемні місця. Загалом, справляйтеся з тим, з чим можете, зніміть бактеріальне і вірусне навантаження з імунітету.


Народні цілителі: рятівники чи шарлатани? 

Що їсти:

  • Всі види капусти, включаючи броколі і білокачанну, покращують роботу печінки і збільшують її здатність позбавлятися від токсинів, підвищуючи імунітет.
  • Включення великої кількості свіжих продуктів, багатих антиоксидантами, допоможе вам зберегти здоров'я і підвищити імунітет. Джерелом антиоксидантів є цитрусові, ягоди, виноград, ківі, яблука, капуста, цибуля і шпинат.
  • Йогурти. Значна частина нашої імунної системи зосереджена в кишечнику. У йогуртах та інших кисломолочних продуктах містяться корисні бактерії, які виконують в нашому організмі захисну функцію.
  • Цілісні зерна – це справжнє джерело вітамінів, мікроелементів та інших біологічно активних речовин, які сприятливо впливають на імунну систему. Особливо корисні для нашого імунітету овес і ячмінь. Тому включіть в свій раціон харчування вівсяну і ячну каші.
  • Для нормальної діяльності імунної системи організму необхідні вітаміни і мікроелементи, зокрема, це вітаміни-антиоксиданти А, С і Е, а також мікроелемент цинк. Вітамін С міститься в чорній смородині, капусті, цитрусових, шипшині, картоплі та інших овочах і фруктах. Каротин (попередник вітаміну А) міститься у великій кількості в моркві, абрикосах, гарбузах, динях. Джерелами вітаміну Е є морепродукти, рослинні масла. Обов'язково включайте в свій раціон гарбузове насіння, оскільки в ньому міститься велика кількість цинку.

Будьте здорові!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше