Вважались назавжди втраченими: у Великобританії випадково виявили 115-річні документи нубійських розкопок

Вважались назавжди втраченими: у Великобританії випадково виявили 115-річні документи нубійських розкопок
Поширити в соціальних мережах:

Це були «картки записів», створені дослідником Графтоном Елліотом Смітом…

Досліджуючи архіви Кембриджського університету біомедичний єгиптолог з Університету Манчестера Дженні Меткалф зробила неймовірне відкриття, знайшовши набір 115-річних документів, які вважалися втраченими після розкопок в Нижній Нубії на початку 20-го століття. Як пише видання ancient-origins.net, це були «картки записів», створені Графтоном Елліотом Смітом, який брав участь у перших розкопках в регіоні в період з 1907 по 1911 рік.

Ці картки, як виявилося, докладно описують знайдені людські останки на стародавніх нубійських кладовищах. У них містяться цінні дані щодо місця розташування, історичного віку, віку і статі, а також фізичних параметрів та ознак хвороб чи травм.

«Ці картки дозволяли анатомам не лише вивчати окремих людей, а й порівнювати їх, щоб створити картину нубійських громад», - висловила своє здивування відновленими записами Дженні Меткалф.

Вона визначила це відкриття як важливу ланку в розумінні стародавніх цивілізацій, розташованих вздовж річки Ніл. Розкопки в Нижній Нубії, проведені з 1907 по 1911 рік, дали змогу міждисциплінарній групі британських археологів розкопати понад 150 нубійських кладовищ і знайти близько 20 000 могил. Саме ці розкопки розширили наше розуміння стародавньої нубійської цивілізації.

Детальні записи, зроблені Графтоном Елліотом Смітом під час другого сезону розкопок, який тривав у 1908-1909 роках, тепер розкривають важливі аспекти життя стародавніх нубійців. Доктор Меткалф готує книгу під назвою «Археологічні дослідження Нубії. Сезон 2», яка докладно розкаже про виявлені артефакти та останки.

ыаыв

Щодо знахідки самого документаційного матеріалу, що вважався втраченим, дослідниця стверджує, що це важливий крок у розгадуванні головоломки історії стародавніх народів Африки. Сучасні нубійці, нащадки стародавніх цивілізацій, які спостерігають за розвитком археології, висловлюють зацікавленість та ентузіазм щодо відновлення документів, які розкривають подробиці їхнього минулого.

Читай також:

Фото: Університет Манчестера

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше